İmamoğlun’dan”Kanal İstanbul” İnceleme Sonrası İlk Açıklama

‘Kanal İstanbul incelemesine’ İmamoğlu’ndan ilk açıklama

İçişleri Bakanlığı’nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul nedeniyle inceleme başlatmasına İmamoğlu’ndan ilk açıklama geldi: Kanal İstanbul benim için bir devlet projesi değil. Konumuz deprem. Konumuz kentsel dönüşüm.

İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kanal İstanbul incelemesi’ başlatmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için soruşturma açıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı soruşturmayı doğruladı, neden olarak ise “Kanal İstanbul’un bir ‘devlet projesi’ olması” gösterildi. İmamoğlu, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Kanal İstanbul benim için bir devlet projesi değil” dedi.

“KAMU KAYNAĞI KULLANIP KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturma hakkında yaptığı ilk açıklamada, “Kanal İstanbul benim için devlet projesi değil” dedi.

KİPTAŞ anahtar teslim törenine giderken gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan İmamoğlu “Konumuz deprem. Konumuz kentsel dönüşüm. Hukukçularımız süreci çalışıyor, inceliyor. Şimdilik bir şey söylemeyeceğim. Kamu kaynağı kullanıp kentsel dönüşüm yapıyoruz. Yapılan iyi şeyleri alkışlarız biz. Deprem ile yatıp kalkıyoruz, deprem bizim için kıymetli bir konu. Zayıf, oturulamayan evlerdeki insanları oturabilir evlere taşıyoruz. Kamu kaynağı böyle kullanılır” dedi.

“BENİM İÇİN KANAL İSTANBUL DEVLET PROJESİ DEĞİL”

Bir gazetecinin İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Kanal İstanbul için “devlet projesi” ifadesi yer aldığını belirterek sorduğu “Kanal İstanbul devlet projesi midir?” sorusunu “Benim için değil” diye yanıtladı.

Soruşturmaya yönelik yazılı ifadeyi ne zaman vereceğine dair soruya da “Cuma gününe daha var, hukuken inceliyoruz” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı televizyon programında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurmuş, İBB Sözcüsü Ongun da bunu doğrulamıştı. 

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Onayın hiçbir yerinde Kanal İstanbul Projesi’ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmamış, kurumsal olarak ve kamu kaynağı kullanılarak bu afişlerin bastırılmış olması araştırma/ön incelemeye dahil edilmiştir. İddia edildiği gibi onayın hiçbir yerinde bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır” denildi. 

Açıklamada Kanal İstanbul projesi için ‘devlet projesi’ ifadesi kullanıldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et