Habertürk Yazarı Murat Bardakçı’dan Ebubekir Sofuoğluna Tepki! Profesör Ünvanlı Çatlak

Halil İnalcık’ı hedef alan Ebubekir Sofuoğlu’na tepki: Profesör ünvanlı çatlak

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun tarihçi Halil İnalcık’a yönelik kullandığı ifadeler tepki çekti. Habertürk yazarı Murat Bardakçı Sofuoğlu hakkında “Profesör unvanlı çatlaklar” başlığıyla bir yazı yazarken İlber Ortaylı da “Bugün haddini bilmezler ona dil uzatıyorsa bir cevap hakkı doğmuş demektir” dedi. Tarihçi Emrah Sefa Gürkan da “Amerika’ya gitmek için ne bursu alacaktı Seyyid Kutub bursu mu?” diye tepki gösterdi.

 Üniversiteler için “fuhuş evleri” ifadesi kullandığı için daha önce hakkında soruşturma açılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun, tarihçi Profesör Halil İnalcık’ın eğitimi sırasında Rockefeller bursu almasıyla ilgili Hürriyet Gazetesi’nde yazılan bir haberi sosyal medya hesabından, “Vay Osmanoğlu! 624 yılın 500 yılı, 3 kıtada Süpergüç olan tarihin, seni yıkan odaklardan biri olan Rockefeller burslu, Tarihçilerin kutbu(benim değil) denilen İnalcıka emanet. Tabii ki senin neslin sana düşman olacak. Tarihini sen yazmadın ki. Tarihini seni yıkanlar yazdırdı” ifadeleri ile paylaşması tartışmalara neden oldu.

BARDAKÇI: PROFESÖR ÜNVANLI ÇATLAKLAR

Gazeteci Murat Bardakçı, Habertürk Gazetesi’nde yazdığı “Profesör ünvanlı çatlaklar” başlıklı köşe yazısında Sofuoğlu için, “Sakarya Üniversitesi’nin daha önce Google’ı Sultan Abdülhamid’in icad ettiğini söyleyen, üniversitelerin etrafındaki yapıların “neredeyse fuhuş evleri olduğu” terbiyesizliğini yapan ve fuhuş ile Nişantaşı arasında benzetme yapma cür’etinde bulunan “Profesör” unvanlı garabeti, şimdi de rahmetli Halil Hoca’ya, yani Halil İnalcık’a lâf atmış” ifadelerini kullandı.

Bardakçı yazısında, “Görüyorsunuz, karşımızda nerede büyük, nerede küçük harf kullanılacağından bîhaber olan, kesme işareti koymaya ve kelimeleri birbirlerinden ayırma zahmetine bile tenezzül etmeyen, altı satırlık mesajında altı imlâ hatası yapan ve etrafına ilim yerine sadece nefret saçan “Prof” unvanlı bir zavallı var…

Bu kafadakilere rahmetli Halil İnalcık’ı anlatıp eserlerinden ve tarihçiliğimize katkılarından sözetmek, sonra da “Hayatım boyunca beni en fazla uğraştıran mesele, Osmanlı İmparatorluğu hakkında Batı’daki önyargıları ortadan kaldırmaya çalışmaktı” dediğini hatırlatmak hem vakit israfıdır, hem de Halil Hoca’nın hatırasına hakarettir; içlerindeki nefret yüzünden beyinleri ve kalpleri mühürlenmiş olan böylelerinin anlattıklarınızı idrak edebilmelerinin imkânı yoktur!

Akademik kaynak kabul edilen doğru dürüst tek bir satırları bile olmayan, ilmî yetenekleri sade suya tirit bir şeyler çiziktirmekten ibaret kalan ama etrafa ideoloji sosuna bulanmış nefret saçmayı meslek hâline getirmiş akademik unvanlı eziklerimiz tek tük de olsalar mevcut idi ama şimdi sayıları arttı ve kalabalık bir güruh teşkil ettiler” sözleriyle Sofuoğlu’nu eleştirdi.

ORTAYLI: İNALCIK HOCA BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ, İFTİHAR EDECEĞİ BİR MÜNEVVERDİR

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Tarihçi İlber Ortaylı da Sofuğlu’na tepki göstererek, “Halil İnalcık Hoca bir müessesedir, bir kurumdur. Bu ülkenin yetiştirdiği, iftihar edeceği bir münevverdir” dedi ve İnalcık’ın 82 yaşında yaptığı bir çalışmanın görüntülerini paylaştı.

‘NE BURSU ALACAKTI SEYYİD KUTUB BURSU MU?’

Tarihçi Emrah Sefa Gürkan da Sofuoğlu’nun paylaşımını alıntılayarak, “Alpay vs. Zeki Müren. Sofuoğlu vs. İnalcık. Amerika’ya gitmek için ne bursu alacaktı Seyyid Kutub bursu mu? Ya şu basit anti Batıcılık en çok Batılıları sevindiriyordur herhalde, her gördüğünüz yabancı isimden bu kadar korkmayın. Sapanınızı, pulluğunuzu bırakın artık şehre geldiniz” ifadelerini kullandı. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et