Güzide Sofi Karantina Altına Alındı. Güzide Sofi Kim?

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa’da bulunan yurttaşlar Türkiye’ye geldi. Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen yurttaşlar İstanbul Havalimanı’ndan otobüsle karantina alanına yola çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirildi.

Güzide Sofi Kim?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz.” dedi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı ikinci açıklamada şunları belirtti:

  • Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu KARANTİNAYA ALINDI…
  • 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderilecekler.

MUSTAFA SOFİ’DEN AÇIKLAMA

Otobüsten inen kişinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu iddiasının ardından Mustafa Sofi’den açıklama geldi.

DHA Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan’ın aktardığına göre, Mustafa Sofi şunları söyledi:

  • Kızım transit olarak ülkesine geliyordu.
  • Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi.
  • Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
  • Kızım ülkesinde karantina altına alınacak

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et