Google’dan Arıyorum Diyerek Dolandırıyorlar!

Firma Bilgileriniz İnternet Üzerinden Silinecektir Diye Para Talep Ediyorlar…

Google Haritalar yada Google Adwords gibi Google ürünlerinden aradığını söyleyen kişiler işletmelerden para istiyor. Çeşitli bahanelerle sizden para talep ediyorlar ve bir anda dolandırıcılı kurbanı oluyorsunuz. “Google üzerinden firma bilgileriniz silinecektir” diyen dolandırıcılar genelde küçük işletmeleri arıyorlar. Dikkat edin bu dolandırıcıların tuzağına düşmeyin.

Google'dan Arıyorum Diyerek Para İsteyenlere Aldanmayın
Google’dan Arıyorum Diyerek Para İsteyenlere Aldanmayın

Bu dolandırıcılık tuzağını fark eden yazarımız durumu şöyle anlattı;

“+90850 473 09 56 numarasından bugün arandım telefona çıkan ses kaydı Google’dan işletme bilgileriniz siliniyor. Silinmemesi için lütfen 1’e basın diyordu. Daha sonra +900212 824 03 32 numaradan bir kadın beni aradı. Google’da işletme bilgilerimin sileneceğini söyleyerek. yıllık ve 2 yıllık seçenek sunarak yaklaşık 200 TL civarı para istedi. Bir kargo firması ile anlaşmalarının bulunduğunu söyleyince dolandırıldığımı anladım. çünkü Google sizden hiç bir şekilde telefonla arayarak para istemez. Ayrıca, Google Haritalar ücretsiz bir servistir. Google iş ortağı olduğumu ve bana mail gelirse ödeme yapacağımı söyledim. Kısaca Google’dan arıyorum diyen insanlara inanmayın ve kesinlikle para göndermeyin”

Google Telefonla Arayarak Para istemez!

Google’ın herhangi bir ürününden aradığını söyleyen dolandırıcılar telefonla insanlar dan para istiyorlar. Genellikle işletme ve haritalardan üzerinden kaydı olan insanları arayan bu dolandırıcılara dikkat etmeniz gerekiyor. Çeşitli numaraları kullanan bu dolancılara inanamayın ve para göndermeyin. İşletmeniz google’dan silinecek veya hesabınız askıya alınacak gibi bahanelere kanmayın. Daha sonra bu numaraları polise şikayet ediniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et