Fatma Girik Hayatını Kaybetti! Fatma Girik Neden Öldü? Son Hali…

Türk sineması oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Fatma Girik’in Covid 19’a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğü açıklandı.

Fatma Girik Neden Öldü, Fatma Girik Kimdir, Son Dakika
Fatma Girik Neden Öldü, Fatma Girik Kimdir, Son Dakika

Fatma Girik Hayatını Kaybetti! Neden Öldü? Hastalığı Neydi?

Fatma Girik’in Covid 19-a bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Daha önce tansiyona bağlı rahatsızlığı nedeniyle ambulansla Bodrum’daki özel bir hastaneye kaldırılmış, burada yaklaşık bir hafta tedavi süreci geçirmişti. Bodrum’un Torba Mahallesi’ndeki evinde uzun süredir yaşamını sürdüren ancak geçtiğimiz yıl haziran ayında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul’daki bir hastaneye götürülen Fatma Girik uzun süredir İstanbul’da hastanede tedavi görüyordu. 79 yaşındaki usta oyuncu bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Fatma Girik Kimdir? Nereli?

Fatma Girik 12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Cağaloğlu Kız Lisesi’ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi. Leke’yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik’in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün’ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde’ydi.

Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu. 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et