Eski Başbakanlar’dan Mesut Yılmaz Hayatını Kaybetti.

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti!

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. 72 yaşındaki Yılmaz uzun süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Yılmaz 11 yıl Anavatan Partisi Genel Başkanlığı, 3 defa başbakanlık ve Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini üstlenmişti. Mesut Yılmaz’ın cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi’nde, pandemi tedbirleri içerisinde Pazar günü saat 12:00’de kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye siyaset hayatının mümtaz simalarından, eski başbakanımız Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet, eşi Berna Hanım’a, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, başta eşi Berna Yılmaz hanımefendi olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Eski Başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Türkiye’nin yetiştirdiği kıymetli devlet insanı, Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti… Merhuma Allah’tan rahmet, değerli eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun…

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan: Eski Başbakanlarımızdan, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi: Turgut Özal’dan sonra derin izler bırakan bir devlet adamıydı. Ülkesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Ülkesini zarara uğratacak hiçbir icraatın içerisine girmedi. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Devlet Adamı, Başbakanımız, Anavatan Partisi E. Genel Başkanı Mesut Yılmaz Beyfendiyi kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum. Başta kıymetli Berna Hanımefendi ve oğlu Hasan Yilmaz olmak üzere tüm aile efradına, camiamıza, dostlarına, Rizeli hemşehrilerine başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bir süredir tedavi gören ve durumunu yakından takip ettiğimiz Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz’ı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Eski Başbakanlarımızdan ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve yakınlarının başı sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Eski Dışişleri Bakanımız ve Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Hayatını kaybeden eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, sabır ve baş sağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Türk siyasetinin değerli ismi, eski Başbakanlarımızdan Sn. Mesut Yılmaz’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi ülkemize yaptığı önemli hizmetlerle hatırlanacak, anılacaktır. Allah rahmet eylesin, ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın: Hakk’ın rahmetine kavuşan eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz Beyefendiye Yüce Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jüjide Sarıeroğlu: Eski Başbakan ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Sayın Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Vefat eden eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz beye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Eski başbakanlarımızdan, değerli siyaset insanı Mesut Yılmaz‘ı yitirdik. Ülkemize değerli hizmetleri unutulmayacak. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Eski Başbakanlardan ,değerli siyaset adamı Mesut Yılmaz’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet,ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: Önceki başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın vefatını öğrendim. Evlat acısı, hastalık… Kendisine Allah’tan rahmet, hanımefendilik timsali Berna Yılmaz başta olmak üzere tüm ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

TOBB Başkanı: Eski Başbakanlarımızdan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Eski CHP milletvekili Muharrem İnce: Önceki Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Eski Başbakan Binali Yıldırım: Bugün vefat eden değerli siyaset ve devlet adamı, önceki Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç: Önceki Başbakanlarımızdan, ANAP Genel Başkanlığı da yapmış Sayın Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et