Ermeniler Azerbaycanda Sivilleri Katlediyor! Dünya Suskun Nerdesin Avrupa…

Söz konusu Türk olunca yine sustular

Ermenistan’ın sivillerin yaşadığı Gence’ye gece yarısı füze atarak uykudaki çocukları katletmesine bütün dünya duyarsız kaldı. Her fırsatta İnsan hakları, özgürlük, demokrasi nutukları atan devletler, söz konusu Türk Milleti olunca yine susmayı tercih ettiler.

Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Afrika’da, Doğu Türkistan’da ve birçok mazlum coğrafyada tüyü bitmemiş çocukları ve bebekleri katledenler şimdi de Ermenistan’a silah yardımı yaparak Azerbaycan’a karşı kışkırtıyorlar. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını hukuksuz bir şekilde ve kadın, çocuk, yaşlı demeden katliamlar yaparak işgal eden Ermenistan bu saldırılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkgün ghazetesinden Kadir Yıldız’ın haberine göre; Azerbaycan’ın Karabağ topraklarını işgalden kurtarmasının önüne geçemeyeceğini anlayan Ermenistan geçmişte olduğu gibi yine sivilleri hedef almaya başladı. Dünya kamuoyu ise Azerbaycan’ın Gence şehrinde bir yaşını doldurmamış çocukların üzerine bomba yağdırılmasına duyarsız kaldı. Her fırsatta İnsan hakları, özgürlük, demokrasi nutukları atan devletler söz konusu Türk Milleti olunca yine susmayı tercih ettiler.

ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR

Afrika’daki çocuklara sözde yardım elini uzatırken poz verenler, barış elçisi olarak görevlendirilen medyatik isimler Azerbaycan’da yaşanan insanlık suçunu görmezden geldiler. Angelina Jolie gibi isimleri kullanarak ABD’nin sözde her yere yardım elinin uzandığını gösterenler, bu eli hiçbir zaman zulüm altındaki Türk ve Müslümanlar için göstermediler. Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ’dan çekilmekten başka seçeneğinin kalmaması üzerine kolları sıvayanlar sivil uçaklarla veya insani yardım tırı altında askeri mühimmat sevk edip, maddi bağış kampanyaları düzenleyerek Ermenistan’a gönderdiler. Ermenistan tarafından bilerek ve kasıtlı olarak hedef alınan sivilleri ve öldürülen bebekleri görmek istemeyen artist Kim Kardashian da Ermenistan’a 1 milyon dolar göndermiş ve Azerbaycan Türklerinin çığlıklarını Ermenistan’a yaptığı bağış ile bastırmaya çalışmıştı.

BASIN ERMENİ LOBİSİNE ÇALIŞIYOR

Küresel ölçekteki basın kuruluşları ise Ermenistan tarafından yayın yapmaya başlamış, Azerbaycan’ın haklı olduğu bir konuda sanki işgalciymiş gibi bir propagandaya soyunmuşlar. Ermenistan safına dizilen bu kuruluşlar yaptıkları yalan haberlerle de sözde adalet dağıtmak için görevlendirilmişler. BBC, CNN İnternational, El-Cezire, AFP gibi uluslararası yayın kuruluşları Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil katliamına bir dakika bile yer vermezken, Ermenilerin sözde dramları bir dizi gibi sabahtan akşama kadar ekranlara sunuluyor. Azerbaycan tarafından sürekli yayın yapan tek medya kuruluşunun ise Türk medyası olduğu biliniyor. Azerbaycan’a Türk medyası dışında ilgi gösteren diğer bir yayın kuruluşu da Rus basını olduğu biliniyor. Ancak Rus basını da Ermenistan’ın sivil halka yönelik saldırılarına geniş çapça yer vermediği ve geçiştirerek haberleştirdiği gözlemleniyor.

Çünkü Kremlin bölgede çözümsüzlüğün devamından yana olan tavrını her fırsatta göstermiş ve sözde ateşkes ilanlarıyla Ermenistan’a silah tedariki için zaman kazandırma stratejisi izlemiştir. Batı medyasından şimdiye kadar sadece Fransız basını Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile röportaj yapmış ve bununda sadece “sulh istiyoruz” kısmını ön plana çıkarmıştır. Aliyev’in “topraklarımızı sulh ile, olmazsa savaş yoluyla geri alacağız” sözü bu şekilde maniple edilerek verilmiştir. Ermenistan’ın yaptığı sivil katliamları ise hiçbir şekilde batı basınında yer almamıştır.

SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI

Dünya’da adaleti haklıların değil güçlülerin belirdiği bir dönemde Azerbaycan ve Türkiye bir yandan adaletsizliğe diğer taraftan da güçlülere karşı mücadele ediyor. Türkiye’de terör örgütlerine karşı operasyon yapıldığında, terör örgütleriyle ilişkileri tespit edilen belediyelere kayyum atandığında, FETÖ’cüler yakalanıp yargı önüne çıkarıldığında insan hakları ve ifade özgürlüğünden bahsedip Türkiye’ye kınama gönderen ülkeler söz konusu Türk milletinin hakları olduğunda da sessizliğe bürünüyorlar. 28 yıldır Adalet bekleyen Hocalı için dünyanın gözü kör, kulakları sağır, ağızları ise mühürlüdür. Anne karnında bebeklerin katledildiği, çocukların canlı canlı derisinin yüzüldüğü, erkeklerin başlarının kesildiği insanlık dışı bir vahşetin tüm delilleri ortada iken Ermenistan’a insan hakları dersi veren bir ülke henüz çıkmadı. Ermenistan 28 yıl önce Hocalı’da yaptığı bebek katliamını geçen yıl Tovuz’da, bugün ise Gence’de devam ettirirken yine dünyanın dili tutuldu ve adalet askıya alındı.

Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz

Azerbaycan’ın aktif manada tek destek gördüğü ülke olan Türkiye‘nin kamuoyu oluşturma konusundaki çabaları Azerbaycan tarafından her zaman taktir ediliyor. Ancak Azerbaycan’ın işgal altındaki toprağı Karabağ için verdiği mücadelenin dünya kamuoyu tarafından göz ardı edilmesi Türkiye kamuoyuna daha fazla ihtiyaçları olduğunu da gözler önüne seriyor.

Siyasetçilerin yanı sıra sanatçılar, aydınlar, bilim insanları ve sporcuların da dünya kamuoyuna bir mesaj vermesi gerektiği belirtiliyor.

Ermenistan adına yardım toplayan dünya çapındaki ünlüler boş durmazken Azerbaycan’ın haklı olduğu bir konuya dünya devletlerinin duyarsız kalması kabul edilemez bir durum olarak karşımızda duruyor. Azerbaycan’da bebeklerin öldürüldüğü, gece vakti füzelerin fırlatıldığı ve savaş suçunun işlendiği herkes tarafından dile getirilmesi ve Ermenistan’ın yeni bir füze saldırısı ile sivil halka zarar vermeden önce dünya kamuoyuna Karabağ sınırından bir cevap verilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye ve Azerbaycan Diasporalarının Avrupa’da aktif faaliyet göstermesi ve 30 yıla yakındır işgal altında bulunan Karabağ topraklarının artık nihai bir çözüme kavuşması için mücadele edilmesi gerektiği belirtiliyor. Konuyla ilgili uzmanlar Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ topraklarını kurtarmak için bunun önemli bir fırsat olduğunu belirtiliyorlar. Ermenistan ise bu fırsatı tersine çevirmek için Avrupa ve ABD’deki lobilerini tüm imkânlarıyla seferber ediyor. Ermenistan katliam yaparak ve savunmasız sivil halka saldırarak işgal ettiği Karabağ topraklarını tamamen kontrolüne almak istiyor.

Bunun için Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir şehirlerindeki sivil halka saldırıp Azerbaycan’ın aynı şekilde karşılık vermesini istiyor. Ermenistan cephe genişleterek savunmasına sığındığı ülkelerin açık desteğiyle Karabağ’ı tamamıyla topraklarına katma planı yapıyor. Azerbaycan’ın sivil halka zarar vermeden yürüttüğü operasyonlar ise bu konuda Ermenistan ve arkasındaki güçlerin elini kolunu bağlıyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et