Enis Fosforoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Enis Fosforoğlu Kimdir ? Neden Öldü ?

1948 yılında İstanbul’da doğan Enis Fosforoğlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Tiyatro sanatçısı Enis Fosforoğlu Büyükada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 1948 yılında İstanbul’da doğan Enis Fosforoğlu birçok tiyatro, sinema ve dizide rol almıştı. Vefat haberinin ardından herkesi Enis Fosforoğlu kimdir? Enis Fosforoğlu’un Yaşamı ve Kariyeri ile ilgili merak ettiklerini arıyor.

Enis Fosforoğlu Haytını kaybetti
Enis Fosforoğlu Haytını kaybetti

Sanatçı Renan Fosforoğlu ve Mualla Kavur’un oğlu olan Enis Fosforoğlu, Belkıs Dilligil (teyzesi), Avni Dilligil (eniştesi), Aliye Rona (eniştesinin kızkardeşi) gibi sanat kökenli bir aileden gelmektedir.

Tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Merter ile kardeştirler. Kızı da tiyatro sanatçısı Seren Fosforoğlu’dur.

enis fosforoğlu
enis fosforoğlu

1970 – 1976 yılları arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. Değişik tiyatro toplulukları içinde rol aldı, kendi adına tiyatro kurarak uzun yıllar birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulundu. Sinema filmleri çeviren sanatçı, senaryo ve yönetmenlik denemesinde de bulundu. TRT FM ve Halk TV Radyo’da radyo programları yapmakta ve tiyatro üzerine dersler vermektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et