Ekrem İmamoğlu’na Soruşturma Açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Koronavirüs nedeniyle sıkıntı çeken vatandaşlar için bağış kampanyası başlatmıştı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı İBB’nin hesaplarına el koymuştu. Ekrem İmamoğlu verdiği röportajda hakkında soruştuma açıldığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'na Soruşturma
Ekrem İmamoğlu’na Soruşturma

Ekrem İmamoğlu’na İBB’nin bağış kampanyasında banka hesaplarına bloke konulması soruldu. Ekrem İmamoğlu şu cevabı verdi;

“Bu yardıma muhtaç insanlara gönlünden kopan bağışı tamamen kanuni yöntemler ulaştırma çabasının önüne set çekmek, “iyilikte yarışalım” kültürünün parçası olduğumuz bu toprakların üzerinde böyle bir uygulama siyasi acizliğin zirvesi. Benzer bir duyguyu yaşattı ama aslında şu an yaşanan daha vahim ve trajik bir durum.”

Vakıfbank’ta İBB’nin Hesaplarında Toplanan 900 Bin Lira Ne Oldu?

Ekrem İmamoğlu kendisi hakkında soruşturma açıldığını ve toplanan yardımların bloke hesapta kaldığını söyleyerek kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır dedi. İmamoğlu’nun açıklamaları ise şöyle;

Şu anda hâlâ blokaj duruyor, hukuki başvurumuzu yaptık. Mahkeme valilikten yanıt istedi. 15 gün süre verildi. Süre henüz dolmadı.  Bu eninde sonunda çözülecek. Şu anda bankaların yaptığı hukuksuz ve korkudan yapılmış bir işlem. Korkuyla yapılmış işlem de bankacılık tarihinin kara lekesidir.

Valiliğin yazdığı yazı da kara lekedir. Toplumun belediyeye yaptığı bağışın önünün bu şekilde kesilmesi utanç vericidir. O imzayı kim atmışsa utanmalı. Yanlış işlem görüyorsanız İBB Başkanı hakkında soruşturma açarsınız.  Ama vatandaşın bağışını bloke edemezsiniz. Kaldı ki hakkımızda bir soruşturma açıldı.

Bağışla ilgili süreç hakkında soruşturma başlattı açtı İçişleri Bakanlığı. Bakanlıktan bir müfettiş geldi soruşturmayı yapıyor. Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Buna yukarıdan aşağı kim müdahale ettiyse, kim talimat verdiyse, kim imza atmışsa, o acizliğin o zavallılığın bir parçasıdır.

Ekrem İmamoğlu

Soruşturma ne zaman başladı?

Geçen hafta cuma günü başlatıldı. Ankara’da da başlatıldığını duyduk. Muhtemelen kampanya düzenleyen diğer belediyelere de müfettiş gidecektir. Sadece bana açılmadı soruşturma.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et