Ekrem İmamoğlu’na Siyasi Yasak ve Hapis Cezası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak ve hapis cezası verildi. İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak, Hapis Cezası
Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak, Hapis Cezası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görüldü. Bir önceki duruşma 11 Kasım’da görülmüş ve dava bugüne ertelenmişti. 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen İmamoğlu diğer duruşmalar gibi bugünkü duruşmaya da katılmadı.

Ekrem İmamoğlu’na Siyasi Yasak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar verildi. İmamoğlu’na indirimsiz 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkemeye 16.00’a kadar ara veren mahkeme heyeti, yeniden toplandıktan sonra duruşmayı başlattı. Karar için 30 dakika daha ara veren mahkeme heyeti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kararın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevine girmesine gerek kalmayacak. İmamoğlu cephesinin ise karara itiraz etme hakkı var. İmamoğlu ‘nun avukatlarının kararı bölge adliye mahkemesine götürmesi bekleniyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et