Ekonomiye İlişkin En Son Anket Açıklandı!

26 ilde, 2 bin 460 kişi ile anket gerçekleştirildi. Yapılan ankette “Erdoğan’ın ekonomiyi iyi yönettiğine inanıyor musunuz?” , “hükümet değişirse ekonomi düzelir mi?”, Hangi isimler ekonomiyi Erdoğan’dan daha iyi yönetir?”, “Sizce erken seçim yapılmalı mı?” soruları soruldu.

En son Anketler

Avrasya Araştırma Şirketi Kemal Özkiraz, 26 ilde, 2 bin 460 kişi ile yüz yüze yapılan Ekim ayı anket sonuçlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Erdoğan’ın ekonomiyi iyi yönettiğine inanıyor musunuz?

Yapılan ankette, “Erdoğan’ın ekonomiyi iyi yönettiğine inanıyor musunuz?” sorusuna yurttaşların yüzde 62,1’i ”kötü yönetiyor” yanıtını verdi. Ek olarak yüzde 21,1 ”iyi yönetmiyor” yanıtını verdi. Ayrıca ankete katılanların yüzde 16,8 ise, ”ne iyi ne kötü yönetiyor” yanıtını verdi.

Hükümet değişirse ekonomi düzelir mi?

Ankete katılanlara ayrıca “hükümet değişirse ekonomi düzelir mi?” sorusu soruldu. Ankete katılan kişilerin yüzde 48,1’i ”ekonomi daha iyi olur” yanıtını verdi. Ankete katılanların, yüzde 32,1 ”ekonomi daha kötü olur”, ek olarak yüzde 16,3 ”ekonomik durum değişmez”, yüzde 3,5 ise ”bilmiyorum” yanıtını verdi.

Hangi isimler ekonomiyi Erdoğan’dan daha iyi yönetir?

Bir diğer soru ise “Hangi isimler ekonomiyi Erdoğan’dan daha iyi yönetir” sorusuna oldu. Ve bu soruya ankete katılanlar yüzde 59,1 oranında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dedi. Sonrasında ise yüzde 57,3 oranında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i cevabını verdi.

Sizce erken seçim yapılmalı mı?

Ankete katılanlara sorulan en son soru ise “Sizce erken seçim yapılmalı mı?” oldu. Bu soruya ise ankete katılanların yüzde 62’si ”evet” yanıtını verirken, yüzde 29,6’sı ”hayır”, yüzde 8,4’ü ”kararsızım” yanıtını verdi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et