Eğer Tesbit Edilirse Gelecek Aşılar Çöpe Gidecek

Eğer tespit edilirse Çin aşıları çöp olacak. Bu fotoğrafla ortaya çıktı

Çin’den gelecek aşıların gümrükte bekletilmesine ilişkin fotoğrafların basına yansıması tartışmaları beraberinde getirdi. Aşının bu koşullarda gönderim için bekletilmesini eleştiren uzmanlar bu şartlarda aşıların uzun süre kaldıkları tespit edilirse “tıbbı atık” olarak kabul edilerek atılacağını ifade etti.

Çin’den Türkiye’ye gelecek aşılarla ilgili TRT muhabirinin öz çekimi (selfie) tartışmaları da beraberinde getirdi. Aşıların gümrükte uygun koşullarda bekletilmediğine yönelik konuşan uzmanlar aşıların bu koşullarda “tıbbı atık” durumuna geleceğini ifade etti.

Prof. Dr. Bengi Başer şu ifadeleri kullandı: Ayrıca bu aşılar, önünde selfi çektirilebilecek kadar sıradan bir alan ve sıcaklıkta mı gönderilmeyi bekler

 “2-8 DERECE ARASINDA SAKLANMALI”
Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol da aşıların uygun koşullarda gümrükte bekletilmesinin önemli olduğunu belirterek “İnaktif aşılar 2 ila 8 derece arasında saklanmalı. Aksi halde tıbbi atık olur. Bu aşıların da 2 ila 8 derece arasında korunuyor olduğunu umuyoruz, aksi takdirde etkisi kaybolacaktır” dedi. trt-muhabirir.jpg

“EĞER TESPİT EDİLİRSE…”
Prof. Şenol, “aşı takip sistemi” denilen bir sistem ile güvenli ısı aralıklarında kalmalarının sağlandığını belirterek “Günlük iniş çıkışlar takip edilir o ısıda, uzun sürede kaldıkları tespit edilirse aşı tıbbi atık olarak kabul edilir ve atılır” diye konuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et