Dudak Çatlaklarını Gidermenin On Yolu…!

Mevsimsel koşullar, vücudun susuz kalması, güneşin öfkeli ısısıyla kuruyan dudaklarınız iyileşmeye başlamazsa acı verici olabiliyor. Kronik sebepler veya hastalıklar da dudak çatlaklarının sebepleri arasında yer alır. Dudak çatlaklarınıza son vermek için öncelikle çatlakların oluşmasındaki sebebi bulmalısınız ki çözüm üretebilesiniz. İşte dudaklarınızdaki çatlakları gidermenin 10 yolu…!

E vitamini

Elbette vücut için gerekli vitaminlerin alınması, her zaman daha sağlıklı bir yol olacaktır. E Vitaminiyse dudak için gerekli ve önemli bir vitamindir. E Vitamini katkılı kremlerle, dudak çatlaklarını azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Vitamin fazlalıklarından da kaçınmak önemlidir. Çünkü fazla vitamin de, eksik vitamin kadar dudak çatlaklarına sebep olmaktadır. Her şeyin dengeli yapılması önemlidir.

Bol su içmek

Yetersiz sıvı alımı da dudaklarınızın çatlamasına sebep olan durumlardan bir tanesidir. Bu yüzden gün içerisinde vücut için gerekli olan su tüketilmelidir. Her gün en az 8 bardak su içmek cildinizin canlanmasını da sağlayacaktır.

 

Şeker

Şeker dudaklarınızdaki ölü derinin arındırılmasında yardımcı olmaktadır. Yenilenen dudak derisi kendisini daha çabuk toparlayacaktır. 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın be 5-10 dakika dudaklarınızda bekletin. Sonra ılık suyla temizleyerek dudaklarını rahatlatabilirsiniz.

Vazelin

Oldukça yoğun bir nemlendirme sağladığı için dudak nemlendirici özelliğiyle, vazelin de çatlaklar için iyi gelen bir yöntem olarak görülebilir.

Doğal veya bitkisel yağlar

Badem yağı veya zeytin yağı gibi doğal yağlar, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve nemlendirici özelliği bulunan diğer yağlar, dudak kuruluğu veya dudak çatlaklarına iyi gelmektedir. Bu yağlarla yapacağınız bakımlar, hızlı bir iyileşme sürecini tetiklemektedir. Hücre yapısını yeniledikleri için, canlandırıcı bir özellik de barındırırlar. Yağları karıştırarak kullanabileceğiniz gibi tek tek de kullanabilirsiniz.

Salatalık kürü

Salatalık nem itibariyle en yüksek nem oranına sahip sebzelerdendir. Dilimlenmiş veya püre haline getirilmiş salatalıkları dudaklarınızın üzerine koyarak, bir süre bekletip çatlakların önüne geçebilirsiniz.

Aloe vera jeli

Bugün birçok şampuanın veya bakım ürünün içerisinde bulunan aloe vera jeli, dudaklarınızın korunmasında etkili bir üründür. Gece yatmadan önce ufak miktarlarda dudaklarınıza sürebilirsiniz. Birkaç gün tekrar tekrar uygulayarak dudaklarınızın çatlaklarını hafietebilirsiniz.

Bal

Balın cilt için de oldukça faydalı bir ürün olduğu herkesçe bilinmektedir. Dudak tedavisinde de zirvede durmaktadır. Parmağınızla bir kısım balı çatlamış dudaklarınıza sürmeniz gerekmektedir. Balın etkisini göstermesi için en az 15 dakika dudaklarınızı yalamamanız gerekmektedir. Süre bittikten sonra dudaklarınızı yine yalamadan, ılık suyla temizlemeniz gerekmektedir. Günde 2-3 kere bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Dudak balsamı ile nemlendirme

Oldukça yaygın bir yöntem olan dudak balsamı, çatlakların tedavisinde etkilidir. Doğal ürünlerden yapıldığı için herhangi bir olumsuz etkisi de bulunmamaktadır. Kış boyunca dudaklarınızı rahatlıkla koruyabilirsiniz.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et