Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank Palet Fabrikasıyla İlgili Açıklama Yaptı

Erdoğan’dan ‘tank palet fabrikası’ açıklaması

Erdoğan’dan tank palet fabrikasına ilişkin açıklamasında, “Yapılan işlemin adı satış değil, işletme devridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tank palet fabrikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Katar’a satış gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Bir iftira ile karşı karşıyayız” dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında da, “Fabrikanın devri sürecinde ve sonrasında çalışan  personelin özlük haklarında herhangi bir kısıtlamanın yanı sıra iyileştirmeye gitmiştir. İşletme devrinin içinde 50 milyon dolarlık yatırım şartı var, fabrikada TSK’nın ihtiyaç duyduğu tüm bakım ve onarım çalışmaları devam edecektir” diye konuştu.

İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Dünya üzerinde motor teknolojileri hususunda söz sahibi bir elin parmakları kadar ülke var. Çok geniş bir ekosistemin beraber çalışması gerekiyor. Hamdolsun artık TEİ, motor üreten, tasarlayan ve dünyaya satan bir marka olma yolunda yürüyor. Bu projeler ile savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEİ kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir.”

“Ayrıca yeni nesil hafif zırhlı araçlar, Altay Tankı, İHA’lar ve füzelerimizin motorlarını da geliştiriyoruz. Yakında tüm bu motorları envantere almaya başlayacağız. Savunma sanayiideki araçlarımızın motorlarının tamamını yapana kadar yolumuzda yürüyeceğiz.”

“Birileri, Arifiye’deki tank palet fabrikası üzerinden ülkemizi baltalamaya çalışsa da biz hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Her şeyden önce Arifiye’deki fabrika arazisi, binası, makinaları dahil 250 milyon doları bulan bir tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ya ömründe hiç fabrika görmemiştir ya da 20 milyar liranın ne anlama geldiğini bilmiyordur. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir.”

“Konvansiyonel savaşların şekil değiştirdiği şu dönemde, bir savunma sanayiini inşa etmek için 18 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Savunmanın her alanında yatırımlarımız ve teşviklerimizle sanayiimize yön verdik. Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılmasını sağlayacak kritik alanlardaki çalışmaları özellikle destekledik.”

“Hayatlarında fabrika nedir, üretim nedir, proje nedir, ülke ve millet için çalışmak nedir, özelleştirme, işletme nedir bilmeyenlerin Türkiye’nin önünü tıkamasına izin vermeyeceğiz. “

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et