Cumhurbaşkanı Erdoğan İstifaya Değinmeden Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘istifa’ya değinmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 12. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. Erdoğan, konuşması boyunca tüm Türkiye’nin merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın istifası hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 12. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. 

Erdoğan, konuşması boyunca tüm Türkiye’nin merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası hakkında herhangi bir yorum yapmadı. 

Erdoğan, 30 dakika boyunca Azerbaycan’dan, Avrupa Birliği’nden, Fransa’dan ve Libya’dan bile bahsetti. Sadece Bakan Albayrak’ın istifası ve ABD’nin yeni başkanı Biden hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK’dan sonra Albayrak’ın istifasıyla ilgili açıklama yapacağı belirtildi.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki MYK toplantısı 16’da başlayacak.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: 

“Haklı yerine güçlüyü, çoğunluk yerine bir avuç azınlığı, fakir yerine zengini koruyan mevcut küresel sistemin devam etmesi mümkün değildir.

Ülkemize ve milletimize yeni pişmanlıklar yaşatmamakta kararlıyız. Ülkemizin, yeni dönemin kurucu iradelerinden biri olması için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Doğu Akdeniz’deki her türlü gelişmenin yükünü taşıyan ülkemizin, doğal kaynaklar söz konusu olduğunda yok sayılmasına rıza gösteremezdik. 

Bugün Libya’da siyasi çözüm umutları yeniden yeşermişse, bunda Türkiye’nin zamanında yaptığı müdahalenin çok ciddi katkısı bulunuyor. Doğu Akdeniz’deki araştırma faaliyetlerinden yakında müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum.

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz. Türkiye’nin sınır dışı ettiği yabancı terörist savaşçıların Batılı ülkelerde elini kolunu sallayarak eylem yapmalarını anlayamıyoruz.

İslam düşmanlığıyla mücadele etmek, hem inancımızın hem de yurt dışındaki vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir. 

PKK terörü tarafından şehit edilen onlarca öğretmenimiz için en ufak üzüntü beyan etmeyenlerin, YPG’nin elebaşılarını kırmızı halılarla saraylarda ağırlayanların, bizim tavrımızı sorgulamasının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Siyasetin, ekonominin, iletişimin, insan ilişkilerinin kökten değiştiği bir iklimde, devlet bürokrasisinin de değişmesi kaçınılmazdır.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et