Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’ın Zafer Günü Törenlerine Katılıyor

Azerbaycan’da Zafer Geçidi Töreni düzenleniyor

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycanın şeref konuğu olarak törenlere katılıyor. Erdoğan ve Aliyev önce Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret etti

  Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla Türkiye’den giden özel harekatçıların ve Mehetçiklerin katılımıyla tören düzenleniyor.Bu törenlere katılmak üzere dün Azerbaycan’a giden Erdoğan başkent Bakü’de mevkidaşı İlham Aliyev tarafından törenle karşılandı. Aliyev ölmeden önce ne yap ne et Karabağı Ermenistan zulmünden kurtar diyerek vasiyet etmişti.Aliyev babasının bu vasiyetini yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev’le birlikte Haydar Aliyevin mezarını ziyaret ettiler.Haydar  Daha sonra Aliyev ve Erdoğan Azerbaycan ve Türk şehitlerini ziyaret ettiler.

Bu ziyaretlerden sonra zafer günü  törenlerinin yapılacağı alana gelindi.Erdoğan ve Aliyev Protokoldeki yerlerini aldıktan sonra askerleri selamladılar.Daha sonra senfoni orkestrası iki ülkenin Milli marşlarını çaldı.Törenler başladı,

İKİ LİDER ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Düzenlenecek törenin ardından Aliyev Erdoğan’ı resmi törenle karşıladıktan sonra görüşmelere geçilecek.resmi  anlaşmaların imzalanmasından sonra ortak basın toplantısı yapılacak.

   AKŞAM CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN’IN ONURUNA YEMEK VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev’in akşam onuruna vereceği aile yemeğine katılacak.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et