Bakan Soylu; Faruk Fatih Özer’in 31 Milyonuna El Konmuştur

Soylu’dan Thodex açıklaması: Faruk Fatih Özer’in 31 milyon lirasına el konuldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kripto para borsası Thodex ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, yurt dışına kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye bankalarında bulunan 31 milyon TL parasına el konulduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, 2 milyar dolar değerindeki kripto varlıkla İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığı kaydedilen Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konulduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. AA’nın aktardığına göre Soylu, burada Thodex’e ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı” dedi.

Soylu, şöyle devam etti:

“Zannediyorum 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş Arnavutluk’a girerken. Onu da biliyoruz, onu da oradan teyit ettik.”

NE OLMUŞTU?

Thodex Kripto Para Borsası’nın kurucusu Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki kripto varlıkla İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığı iddia edilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Özer’in Arnavutluk’a gittiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer’in Tayland’a gitmiş olabileceğini ifade etmiş, çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ise yazılı bir açıklama yaparak, yurt dışına kaçmadığını, ‘görüşmeler yapmak için gittiğini ve geri döneceğini’ iddia etmişti.

Öte yandan devam eden soruşturma kapsamında 78 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 68’i gözaltına alınmıştı. Emniyet’ten yapılan açıklamada ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yaptığı ifade edilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et