Ali İsmail Korkmaz Kimdir? Gezi Olaylarında Vahşice Katledildi!

Ali İsmail Korkmaz Kimdir? Nereliydi? Gezi Parkı Olayları

Katledilişinin üzerinden 9 yıl geçti. Ali İsmail Korkmaz, henüz 19 yaşındayken gezi protestolarına katıldığı için polis ve cani bir grup insan tarafından dövülerek öldürüldü. Gezi olaylarında vahşice dövülerek öldürülen Korkmaz, 38 gün yaşam mücadelesi versede kurtulamadı. O hep 19 yaşında kaldı.

Ali İsmail Korkmaz Kimdir

1994 yılında doğan 2 Haziran 2013’te vahşiler 19 yaşında tarafından saldırıya uğrayan Ali İsmail Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetti. Ali İsmail Korkmaz, Polis müdahalesinden kaçtığı ara sokakta bir polis tarafından düşürülmüş daha sonra polis ve esnaf tarafından öldürülmüştür.

Ekşi sözlüke bir yazarın yaptığı şu yorum belki de en iyi şekilde olayı özetlemektedir;

“başbakan azmettirdi, polis düşürdü, fırıncı vurdu, doktor bakmadı, vali akladı, halk izledi… ali’nin kanı hepsinin elinde. “

Ekşi Sözlük Yazarı
Ali İsmail korkmaz Çocukluğu

Ali İsmail Korkmaz Kimdir? Nereli ?

Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran 2013 gecesi saldırıya uğradı. Sivil giyimli kişiler ve sivil polisler tarafından tarafından sopalarla saldırıya uğradı. Daha sonra kaldırıldığı hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirdi. Korkmaz hep 19 yaşında kaldı.

Ali İsmail Korkmaz Gezi Protestosu


Ali İsmail Korkmaz’ın vefatından sonra Eskişehir’de heykeli dikilmiştir. Yaşamını yitirdikten sonra Türkiye’nin birçok ilinde protesto gösterileri yapılmıştır. Fenerbahçe taraftarları ise “Ali İsmail Korkmaz” marşını besteleyerek çeşitli maçlarda bu marşı söylediler.

Eğitim Hayatı

Ali İsmail Korkmaz, ilk öğrenimini Ekinci Nevzat Ceylan İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Daha sonra Antakya Hüseyin Özbuğday Lisesi’nde orta öğrenimine başladı. Ali İsmail, daha lise öğrencisiyken “Toplum İçin Gençlik” hareketini başlatarak arkadaşlarıyla birlikte çeşitli projelere imza attı.

Ali İsmail Korkmaz Gezi Protestosu

Liseden mezun olup Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Sonrasında Ali İsmail, üniversitede birinci sınıf öğrencisiyken Eskişehir’de yapılan Gezi Direnişi eylemlerine katılmıştır. Fakat Bu eylemler sırasında karanlık sokaklarda pusu kuran eli sopalı kişilerin şiddetine maruz kaldı. Başına aldığı sert darbeler nedeniyle beyin kanaması geçiren Ali İsmail, uzun bir yaşam mücadelesi verdi. Fakat 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde hayatını kaybetti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et