Aleyna Çakır’ın Otopsi Bulguları Ne Diyor?

Aleyna Çakır’un Adli Tıp Raporunda Neler Yazıyor?

Ankara Keçiören’de evinde asılı halde ölü bulunan Aleyna Çakır (Sema Esen) ile ilgili bir üst kurula giden Adli Tıp Raporu açıklandı. Raporda Aleyna Çakır’ın ölüm nedeni bir şekilde açıklanmazken, Müge Anlı, puzzle’nın parçaları kayıp dedi. Adli Tıp Uzmanı Mehmet Şevki Sözen ise raporun ilk çıkan otopsi raporundan pek farklı olmadığı ve görgü tanıklarının ifadesi ile çeliştiğini beyan etti.

Aleyna Çakır Otopsi Raporu,
Aleyna Çakır Otopsi Raporu, Aleyna Çakır Olayı ve Ümitcan Uygun

Ankara Keçiören’de şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Aleyna Çakır ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin daha önce Aleyna Çakır’a şiddet uyguladığının görüntüleri ortaya çıkan Ümitcan Uygun’u gözaltına almış ve serbest bırakmıştı. Aleyna Çakır’ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için adli tıp raporu istendi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor savcılığa gönderildi. Raporda Aleyna Çakır’ın otopsisinde dış muayenesinde ası dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı ifade edildi.

Aleyna Çakır Travmatik Bir Bulgu Yüzünden Ölmedi

Bu konular dikkate alındığında Esen’in ası dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Otopsisinde alınan doku örneklerinin Kimya ihtisas Dairesinde yapılan tetkikinde tespit edilen alkol düzeyinin tek başına ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı, aranan toksit maddelerin bulunmadığı bildirildiğine göre; kişinin zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı mütalaa olunur.

Otopsisinde kişinin boyun bölgesinde telem altında kas dokuda ekimoz tespit edildiğine göre ası fiilinin kişi canlı iken gerçekleşmiş olduğu, adli dosyaya kayıtlı bilgilerde kişinin ası materyali boynunda iken yerde yatar vaziyette bulunduğu, olay yerinde şüpheli bir durum bulunmadığı, otopside bölgesinde yükselici yüzeyselleşici vasıfta telem, telem altında kas dokuda ekimoz tespit edildiği, iç organlarda tespit edilen makroskopik bulgular, cesedin bulunduğu ortam, bulunuş şekli, olay yeri inceleme bulguları birlikte değerlendirildiğinde kişinin ölümümün ası sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur.”

Avukat Umur Yıldırım Açıklama Yaptı

Aleyna Çakır’ın adli tıp raporu ile ilgili Avukatı Umur Yıldırım konuştu. Umur Yıldırım, Aleyna Çakır’ın otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin aynı erkeğe ait olduğu tespit edilmiştir diyerek bu örneklerin aynı erkeğe ait olduğunun belirlendiğini açıkladı. Umur Yıldırım, Tespit edilen sperm ve Y STR’nin şüpheli Ümit U.’ya ait olup olmadığı araştırılmamıştır. Bu noktada Sulh Ceza Hakimliğinden halen izin talep edilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et