Abdulkadir Selvi Kimdir? Nerelidir? İşte Biyografisi

Abdulkadir Selvi Kimdir? Nereli kaç yaşındadır? İşte biyografisi

Abdulkadir Selvi biyografisi,Hayatı,doğum yeri ve doğum tarihi Abdulkadir Selvi Kimdir? Memleketi neresidir? Abdulkadir Selvi hakkında merak ettikleriniz yazımızda

ABDULKADİR SELVİ KİMDİR?

Doğum tarihi;1964

Kaç yaşında;55

Mesleği;Gazeteci

Abdulkadir Selvi’nin doğum yeri Yıldızeli/Sivas

Abdulkadir Selvi,1964 yılında Sivasın Yıldızeli ilçesinde doğmuştur.İlkokul ve lise yıllarınıda Sivas’ta geçirmiştir.Fatma Kaya adında bir de ablası vardır.Orta öğrenimini Sivas’ta tamamlayan Abdulkadir Selvi Üniversite eğitiğmini Ankara Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümünde tamamladı.Bu esnada birçok gazete ve dergide editörlük yapmıştır.

Abdulkadir Selvi,Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıSonra da1992 ve 2000’li yıllarda yayın yapmış olan İstanbul merkezli HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yapmıştır.HBB TV’de ‘’Politika Gündemi’’adlı programı hazırlayarak sundu.

Ardından TGRT Ankara Haber Müdürlüğü görevinde bulundu.2001 yılında Yeni Şafak Gazetesi’ne haber müdürü olarak geçti..Şafak gazetesi Ankara temsilciliği görevinide yürüten Abdulkadir Selvi 31 Mart 2016 yılında buradan ayrılmıştır.

Abdulkadir Selvi,Erhan Seven ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan ‘’İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına;Alperen’’ adlı kitabın yazarlığını yaptı.

Abdulkadir Selvi evli ve 3 çocuk sahibidir.

Abdulkadir Selvi 3 Nisan 2016 dan itibaren Hürriyet Gazetesinde yazılarına devam etmektedir.

Abdülkadir Selvi Kitapları :

İşkence koğuşlarından Siyaset Meydanlarına : Alperen (Erhan Seven ile birlikte)

2010 – İçimizdeki Gladio ile yüzleşmek

2011 – Ateşten Yıllar : Siyasette Said Nursi Tartışması

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et