Usta Sanatçı Gülriz Sururi Hayatını Kaybetti

Usta Sanatçı Gülriz Sururi Hayatını Kaybetti

90 yaşındaki usta sanatçı Gülriz Sururi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

76 yıllık tiyatrocu Gülriz Sururi, 90 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Bugün sessiz sedasız toprağa verildi.

ÖLÜM HABERİ DEFİNDEN SONRA DUYULSUN İSTEDİ

Bir süredir sindirim sisteminden rahatsız olan usta sanatçının vasiyeti üzerine, ölümün haberinin definden sonra duyulmasını istediği öğrenildi.

GÜLRİZ SURURİ KİMDİR?

Gülriz Sururi, 24 Temmuz 1929 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ebevenleri de kendisi gibi sanatçı olan Sururi’nin babası operet kurucularından Lütfullah Sururi, annesi de opera sanatçısı Suzan Lütfullah’tır.

 

76 YILLIK TİYATRO KARİYERİ

Sahneye ilk kez 1942 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun Çocuk Bölümü’nde sahneye çıkan Sururi, Tiyatro ve Şan eğitimi aldı. Profesyonel sanat yaşamına 1955 yılında Muammer Karaca Topluluğu’nda başlayan Sururi, 1960 yılında Dormen Tiyatrosu’na geçti. 1961’de “Sokak Kızı İrma”daki rolüyle İlhan İskender Armağanı’nı kazandı. Sururi tam 76 yıllık bir tiyatro geçmişine sahip.

1962 yılında o dönemki partneri sonrasında eşi olan Engin Cezzar ile “Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu”nu kurdu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et