Zülfü Livaneli – Mutluluk

Mutluluk Kitabı (Ön Kapak)

Birbirinden farklı üç kişi… Cemal, Cemal’in amca kızı Meryem ve Prof. Dr. İrfan Kurudal… Hayatla bambaşka mücadelesi olan bu insanları kitap boyunca iyice tanıyacağız. Doğu ile batıdaki yaşam arasında gidip geleceğiz, herkesi kendi bakış açılarından izleyip, sonunda yine dönüp bir şekilde kendimizi sorguluyor olacağız. İnsanın bazen şehirde, kimseyi tanımadan, kimse tarafından eleştirilmeden, yargılanmadan yaşamanın keyfini çıkarması gerektiğini düşünenlerdenim. Küçük bir mahallede yaşayıp, istediğin bir hayatı yaşayamamak, özellikle bir kadın olarak bu tarz bir hayata tutunmaya çalışmak küçük bir iş değil. Ya uyum sağlayıp; o iğrenç, küçük insanlara dönüşeceksin ya da aralarından ayrılıp gideceksin.

Mutluluk Kitabı (Arka Kapak)

Zülfü Lüvaneli
Meryem, 17 yaşında şeyh amcasının tecavüzüne uğrar. Bu olayın suçu her zamanki gibi, Meryem’in üzerine kalır. Ailesi ölmesini bekleyerek ahırdan beter bir yere kapatırlar. Mahalle durumu bilir, görmezden gelir. Töre cinayetine kurban verilmesine karar verilir, bu pis iş ise Gabar dağlarında askerlik yapmış, sonunda terhis olan Cemal’e kalır.İrfan Kurudal, İstanbul’daki hayatının bir anlamı kalmamıştır, etrafındaki ruhsuz insanlardan bir an önce uzaklaşma çabasındadır yoksa kafayı yiyecektir. Van’dan İstanbul’a, oradan da Ege Denizi’ne uzanan, bir ömür boyu hatırlayacağınız çok güzel bir roman, okuyanlar kesinlikle pişman kalmayacak.


Livaneli Büyüsü

Zülfü Livaneli

Bir şeyin reklamı çok yapılıyorsa, seveni olduğu kadar sevmeyeni de birikir. Reklam geri de tepebilir, çok seviliyorsa kesin bir bit yeniği vardır diyebilir insanlar. Bu kesinlikle Zülfü Livaneli kitapları için olmasını istediğim bir durum değil. Bana göre Zülfü Livaneli -aldığı onca ödülü saymıyorum bile- kitaplarıyla bana yepyeni bir dünya açmış, hikayelerinde adeta kaybolmuşumdur. Karakter analizleri, yerinde diyalogları, imla ve dil kuralları ile hem kulağa hem de beyne hitap eden eserler üretmiştir, üretmeye devam etmektedir. Bir kere Zülfü Livaneli okuyup severseniz, bütün kitaplarını da seveceğinizi garanti ederim. Benim Livaneli serüvenim, “Kardeşimin Hikayesi” kitabı ile başladı, henüz bu maceramı durduramadım. Durdurmak istemedim açıkçası. İnsan sevdiği kitabı bir çırpıda bitiriverir. Hangi kitapları bir solukta bitiriyorsanız, onları okumaya devam etmelisiniz. Joseph John Campbell’in, “Mutluluğun Peşinden Git” demesi gibi, sizler de kendi mutluluğunuzun peşinden ayrılmayın. Hepinize keyifli okumalar^^

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et