Yüzüne Kezzap Atıldı Kör Oldu Mahkeme Basit Yaralama Dedi!

Berfin Özek’in Hayatını Kabusa Çevirdi! Basit Yaralama Suçundan Yargılandı!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek’in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan olayın davası görüldü. Fakat saldırgan Berfin Özek’in ağzına dökmediği gerekçesiyle kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmayacak. Saldırganın 1 yıl ila 3 yıl ceza alması bekleniyor.

Berfin Özek Davası Yeni Gelişme

Berfin Özek İlk Defa Duruşmaya Katılabildi

Sanık Ozan Çeltik’in tutuklu bulunduğu Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, avukatı, suç vasfının değişme ihtimaline karşı süre istedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Saldırı sonra bir dizi ameliyat geçiren ve tedavisi hala devam eden Berfin Özek ilk defa duruşmaya katılabildi. Mahkeme çıkışında gözyaşlarına hakim olamayan Özek, kadına yönelik şiddetin son bulmasını isteyerek, “Yaşadığım şeyler kolay değildi” dedi.

Ağzına Dökmemiş!

Adliye çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Özek’in avukatı Mehtap Sert duruşmayı şöyle değerlendirdi: “İddiayı düzenleyen savcı yüze kezzap dökülmesini kasten öldürmeye teşebbüs suçu olarak nitelendirmişti. Kadına şiddet dosyasında olması gereken de buydu. Sonuçta kadının hayatını karartan miktarda bir kimyasal söz konusuydu.

Berfin Özek - Hatay
Berfin Özek – Hatay

Ancak şimdi iddia makamı, kimyasal ağza dökülmediği için öldürme kastının olmadığına dair bir değerlendirme yaptı. Mütalaa kasten yaralama suçundan istendi. Bu durumda alacağı ceza kasten öldürmeyle aynı olmayacağı için 1 yıldan 3 yıla diye başlayan bir kanun maddesi. Üstten ceza verilse bile sanığın hükümle birlikte tahliye olması ve sokağa çıkıp hayatına devam etmesinin doğuracağı sonuçlar olacak. Tabii ki hakimin ne vereceği belli değil, bu sadece savcılık makamının mütalaası.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et