Yunan Medyasından Ayasofya Hamlesi! Atatürk’ün Evini Soykırım Müzesine Çevirecekler!

Ayasofya’nın müze olması hakkında ki kanunun danıştay tarafından iptal edilmesi sonrası Yunan medyası Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin rum soykırım müzesine çevrilmesi yönünde tartışmalar başlattı.

Atatürk’ün Evi

Sabithaber.com adlı sitede yer alan habere göre Atatürk ve ailesine türlü iftiralarla saldıran ve Türk düşmanlığı üzerine kurulu bir yayın anlayışı olan Greek City Times gazetesi,Atatürk’ün I. Dünya Savaşı ve Cumhuriyet dönemi esnasında milyonlarca Ermeni ve Yunan’ı katlettiği yalanını ortaya attı. Ayasofya’nın camii olması durumunda Atatürk’ün evinin Yunan Soykırım Müzesi haline getirilmesini önerdi.

Yunan Medyasında Atatürk Düşmanlığı

Daha öncesinde de Atatürk ve Türk tarihini çeşitli ithamlarla suçlamaya çalışan Yunan gazetesinin ilk vukuatı değil. Atatürk’ün aile bağları hakkında yalan yanlış bilgiler veren, Kurtuluş Savaşı’na hakaret eden ve Türkiye’nin dış politikadaki her hamlesini “savaş suçu” olarak nitelediklerinden ötürü Türk kamuoyu tarafından tepki toplamaya devam ediyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et