Yunanistan Otobüsle Yolu Kesti! Göçmenlere Gaz Bombası ve Ses Bombası Yağdırdı!

Türkiye Sınır Güvenliğini Kaldırmıştı! Çoğu Suriyeli Yüzlerce Göçmen Yunanistan Sınırına Akın Ederken, Yunanistan Pazarkule Sınır Kapısını Otobüsle Kapatıp Göçmenlere Gaz Bombası Yağdırdı. Zaman Zaman Ses Bombalarının Atıldığı da Öğrenildi!

Türkiye’nin sınır kapılarındaki güvenliği kaldırması üzerine Avrupa’ya gitmek üzere harekete geçen göçmenlere Yunanistan kapılarını kapattı. Yunan askerlerinin zaman zaman göçmenleri korkutmak için ses bombaları kullandığı da duyuldu. Sınır kapısını otobüsler ile kapatan Yunan askerleri, gaz bombası da attı.

Yunanistan Otobüsle Yolu Kesti! Göçmenlere Gaz Bombası ve Ses Bombası Yağdırdı!

Türkiye Avrupa’ya Geçmek İsteyenleri Engellemeyeceğini Açıklamıştı!

Türkiye’nin göçmenlere ‘açık kapı politikası’ uygulayacağının duyulmasının ardından Edirne’de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği sürüyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’na giden bir grup göçmen, yaşanan yoğunluk üzerine Yunanistan’a gitmek amacıyla Pazarkule Sınır Kapısı’na gitti. Tarlaları yürüyerek geçen düzensiz göçmenlerden yaklaşık 100 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak, Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’na yaya olarak gitti. Ancak Yunan askerleri, tampon bölgeyi otobüs çekerek, göçmenlerin ülkelerine geçişine izin vermedi.

Göçmenler Bekleyişlerini Sürdürüyor!

Edirne’de Pazarkule Sınır Kapısı’ndan tampon bölgeye geçerek bekleyişlerini sürdüren göçmenlere, sınır kapısını otobüsler ile kapatan Yunan askerleri, gaz bombası attı. Yunan askerlerinin, Türkiye’ye geri dönmelerini sağlamak amacıyla yaptığı gaz bombalı müdahalede aralarında çocuklar ve kadınların da olduğu bazı göçmenler fenalaştı. Bu anlarda, bölgeden art arda patlama sesleri gelirken, göçmenler ağaçlık alanlara kaçarak kurtulmaya çalıştı.
Yaklaşık 5 dakika süren müdahalenin ardından göçmenler, tampon bölgede bekleyişlerini sürdürmeye devam ediyor.

Tampon Bölge Otobüs İle Kapatıldı

Yunan askerleri tampon bölgeyi otobüs çekerek kapatırken, göçmenlere ülkeye giremeyeceklerini söyleyerek, Türkiye’ye geri dönmeye ikna etmeye çalışıyor. Yunan askerlerinin zaman zaman göçmenleri korkutmak için ses bombaları kullandığı da duyuldu. Yunanistan’a alınmayan göçmenler ise çantalarını yerlere bırakarak, tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

Ülkeye Giriş ve Çıkışlar Durduruldu

Göçmenlerin beklemesi üzerine Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş ve çıkışları durdurdu. Yunan askerleri, güvenlik gerekçesiyle yaya ve araçlarla gelenlerin ülkeye sokulmayacağını duyurdu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et