Yunan Rahip’ten Ayasofya’nın Açılışına Destek!

Yunan bir rahip yaptığı açıklamalar ile Türkiye’ye Ayasofya’nın açılışı ile ilgili destek verdi. Yunan rahibin verdiği destek şaşkınlık yaratırken, sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı. Yunan Rahip “Şimdi Ayasofya için üzgünüz diyorlar. Ayasofya’yı koruyan Türkler olmasaydı, Ayasofya düşerdi. Böyle büyük bir yapıyı kim koruyacaktı. Türkler korudu” dedi.

Yunan Rahip, Ayasofya

Yunanistan’da Evangelos Papanikolaou isimli rahibin konuşması sosyal medyada hızla yayıldı. Türklerin hüküm sürdüğü süre boyunca özgürce insanların dinlerini yaşayabildiğini söyleyen rahip, Yunanistan’ın manastırları kapatarak azizlerin gümüşlerini hükümet çalışanlarının maaşları için harcadığını söyledi. Turistlerin saygısızca Ayasofya’ya girdiklerini söyleyen rahip Ayasofya’nın cami olmasıyla örtülü ve uzun elbiselerle girileceğini söyledi. Yunan Rahip Papanikolaou “Bizim için utanç verici ama bu gerçek. Girit’te daha iyi manastır sistemi vardı. Girit’te Türkler bir tane manastır kapatmadı. Aynı zamanda Türkler hüküm sürerken insanlar kolayca dinlerini yaşayabiliyordu. Bu yüzden insanlar ‘Latin serpuşu yerine Türk sarığı görmeyi tercih ediyorum’ diyor. Seçmek zorunda olsam ben de Türkleri seçerim” dedi.

İşte O Video;

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et