Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Yer Fıstığı Neye İyi Gelir? Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir?

Yer fıstığı içerdiği zengin besinler yardımıyla sağlığımıza katkılarda bulunur. Mide kanserine yakalanma riskini azaltan fıstık, ayrıca cilt sağlığını korur ve kalp sağlığına iyi gelir. Yer Fıstığı antioksidan özelliğinden dolayı genel sağlık içinde faydalıdır. Fıstık, vücut geliştirme yapan kişiler tarafından bolca tüketilir. İşte yer fıstığının faydaları ve iyi geldiği hastalıklar…

Yer Fıstığı Faydaları

Fıstık güçlü bir antioksidan olduğu için iç organlar dahil deri hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir. Sindirim sistemine faydalıdır. Özellikle kansere yakalanma riskini minimuma indirebilir.

Kansere İyi Geliyor! Yer Fıstığının İyi Geldiği Hastalıklar…

  • Kolon Kanserine Karşı Fıstık: Fıstık, özellikle kadınların kolon kanserine yakalanma riskini azaltabilir. Haftada en az iki kaşık fıstık ezmesi yemek, kadın ve erkeklerde kolon kanserine yakalanma oranını %27 ila %58 azaltır. Fıstığın bu özelliği kadınlar için faydalarından sadece birisidir.
  • Fıstık Mide Kanserini Engeller: Fıstık yüksek oranda polifenolik asitler içerir. Böylece P-Kumarik asitler kanserojen nitro aminoların çoğalmasını azaltarak mide kanserine yakalanma riskini azaltır.
  • Sinir Hastalıklarına Fıstığın Faydaları: Fıstığın içerdiği polifenolik asitler, kalp sağlığı yanında sinir sağlığı için de faydalıdır. Bunun yanında viral, fungal enfeksiyonları engeller. Fıstığın aynı zamanda alzheimer hastalığına da faydası vardır.
  • Fıstık Safra Taşlarına Faydaları: Fıstık veya fıstık ezmesi safra kesesi sağlığına faydalıdır. Haftada sadece 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, safra kesesinde taş oluşumunu engellediği gibi safra kesesi sağlığını korur.
  • Fıstık Kolesterole İyi Gelir: Fıstık kolesterol için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolün yükselmesini sağlar. Mono doymamış yağlar ve oleik asitler içeren fıstık, koroner kalp hastalıklarını önler.
  • Depresyona Karşı Fıstık: Fıstık, triptafon içermektedir. Triptafon düşük serotine seviyesini yükselterek, depresyona neden olan nedenleri ortadan kaldırmayı sağlar. Fıstık, ayrıca genel anlamda sinir sağlığı için faydalıdır.
  • Fıstık Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Haftada en az iki kere iki yemek kaşığı fıstık ezmesi yemek özellikle kadınlarda obezite sorununu ortadan kaldırabilir. Sabah kahvaltılarında az miktarlarda fıstık ezmesi yemek kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Fertiliteye Yardımcı Olur: Gebelik öncesi veya esnasında fıstık tüketimi, folik asit oranını %70 azaltır. Böylece döllenmeye yardımcı olurken düşük riskini azaltır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et