Yenilebilir Çiçekler: Papatya Kurabiye Tarifi

Baharın müjdecisi, narin, güzel, zarif papatyalar çoğumuzun en sevdiği çiçeklerdendir. Papatyalar akla gelince insan hep güzel şeyler düşünür, tatlı hayallere dalar. Ama yemek aşıkları için şimdi durum bambaşka bir hal alıyor. Bundan sonra papatya görünce karnınızda bir gurultu duyarsanız şaşırmayın, çünkü bu papatya kurabiyelerle, çay saatine olan bakışınız adeta seviye atlayacak.

Yapması keyifli, hamuru kolay şekil alan, tadı kıyır kıyır harika bir kurabiye oluyor kendileri. Sadece tabağınızdaki duruşunu izlemek bile son derece keyifli olacak. Ama izlemekle yetinmeyeceğinizi adımız gibi biliyoruz. Sevdiklerinize ve kendinize böyle papatya şeklinde kurabiyelerle bir ziyafet çekmek isterseniz, sizi mutfağa davet ediyoruz. Elinize, kolunuza sağlık. Afiyetler olsun.

Malzemeler

  • 125 gram

    tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı

    sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı

    pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı

    nişasta
  • 1 yemek kaşığı

    kakao
  • 3 su bardağı

    un

    (3. bardak ile 2 parmak az un eklenecek)

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içerisinde, kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kullanacağınız un miktarı değişiklik gösterebilir.
  2. Ele yapışmayana, yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve bir yarısına kakao ilave edip güzelce yoğurun.
  4. Hazırladığınız iki ayrı renk hamurdan da fındık büyüklüğünde parçalar yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde papatya şeklinde birleştirin.
  5. Bir kürdan yardımıyla üstlerine hafifçe bastırarak şekil verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Ilıklaştıktan sonra servis edin.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et