Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kimdir?

4 Mart 2022 tarihinde Bekir Pakdemirli’nin görevinden istifa etmesi sonucu yerine gelen Vahit Kirişçi kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte Vahit Kirişçi hakkında merak edilenler?

Vahit Kirişçi

Vahit Kirişçi Kimdir?

4 Aralık 1960’ta Kahramanmaraş’ta doğmuştur. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezun olmuştur. Yüksek lisans programını yine Çukurova Üniversitesi’nde doktorasını ise İngiltere Cranfield Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Vahit Kirişçi Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapmış ardından 1995 yılında doçent 2001 yılında ise profesör olmuştur. Toplam 55 makalesi yayınlamış bunlardan 16 tanesini yabancı dilde yazmıştır. Bir dönem Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda teknik eleman olarak görev yapmış bazı sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmıştır. Şimdi ise Bekir Pakdemirli’nin istifa etmesi sonucu 4 Mart 2022 tarihinde Tarım Ve Orman Bakanı görevine getirilmiştir.

Vahit Kirişli Kimdir?

22. Dönem Adana Milletvekili olmuş 22. Dönemde Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olmuştur. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 23. Dönemde tekrar TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olmuştur.

Vedat Kirişçi

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et