Yeni Akit İsyancı Şeyh Said’i Övdü!

Yeni Akit İsyancı Elebaşı Şeyh Said’i Övdü!

Yeni Akit Gazetesi Türk ve Atatürk düşmanı isyancı Şeyh Said ile ilgili övgü dolu bir yazı yazarak Şeyh Said’i övdü. Şeyh Said “Bir Türk’ü Öldürmek 70 Gavuru Öldürmekten Daha Sevaptır” sözü ile tanınırken, Atatürk’ün Musul ve Kerkük’ü almak için hareket ettiği sırada Türk Ordusunu arkadan vurmaya çalışması ile biliniyor. İngiliz destekli Şeyh Said daha sonra yargılanarak asılmıştır. Yeni Akit’in Haberi İse Şöyle;

şeyh said isyanı - şeyh said kimdir - şeyh said asılması
şeyh said isyanı – şeyh said kimdir – şeyh said asılması

CHP zulmüne maruz kalan, İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanarak 1925 yılında idam edilen İslâm alimi Şeyh Said Efendi, şehadete erişinin 93. yıldönümünde rahmetle anılıyor.

İslâm’ı kendisine rehber edinerek zulümlere boyun eğmeyen Şeyh Said Efendi’nin 29 Haziran 1925 yılında idam edilmesine ilişkin Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi’nin yayınladığı açıklamada, “Tarihimizde büyük yaşayan asıl kahramanları genç neslimize iyi ve doğru anlatmalıyız. Tarihimizdeki sahte kahramanlar tarih sahnesinden temizlenmelidir” denildi.

Yeni Akit

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et