Yayınlanan Bildirinin Perde Arkası! Nasıl Yazıldı ve Yayınlandı?

Bildirinin perde arkası ortaya çıktı! Nasıl yazıldı, nasıl yayınlandı?

Gözaltındaki amirallerle ilgili süreç devam ederken Türker Ertürk’ün avukatı Yıldızel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

104 emekli amiralin imzasını taşıyan Montrö açıklaması nedeniyle gözaltına alınan 10 emekli amiralin işlemleri devam ediyor.

Amirallerin pazartesi günü savcılığa çıkarılması beklenirken, gözaltında amirallerden Türker Ertürk’ün avukatı Ayhan Yıldızel yazılı bir açıklama yaptı.

Yıldızel, açıklamasında gözaltındaki amirallerle görüştüğünü belirterek, bildiri hakkındaki tartışmalara değindi.

“METİN YAZARI BİR KİŞİ DEĞİL FAKAT GRUP ÜYESİ BİRDEN FAZLA KİŞİDİR”

Avukat Ayhan Yıldızel şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Sınıf Arkadaşım Türker Ertürk’ün avukatı olarak Ankara’da bulunduğum 8 Nisan 2021 günü, gözaltında bulunan Amirallerin hemen tamamı ile görüşme olanağı buldum. Aşağıda yazacaklarım kendileri ile yaptığım görüşmelerden edindiğim bilgileri kapsamaktadır.

Bahse konu metin toplum olarak çok aşina olmadığımız ama gerçekte şiddetle ihtiyaç duyduğumuz bir ortak/birleşik akıl çalışmasıdır ve üzerinde 10 gündür çalışılmaktadır. Metin yazarı bir kişi değil fakat grup üyesi birden fazla kişidir.

İLK YAYINLANMASI

Metnin son düzeltmeleri E. Amiral Ergun Mengi tarafından yapılmış ve tüm bu koordinasyon ancak bittiği ve ertesi gün de 4 Nisan Deniz Şehitleri günü olduğu için, grupça kararlaştırıldığı üzere, veryansıntv sitesine yayınlanmak üzere gönderilmiş, ilk defa olarak bu sitede saat 23.02 de yayınlanmıştır.

Metnin tartışmalar sırasında farklı versiyonları olmasına rağmen üzerinde mutabık kalınan metin sitede yayınlanan metindir. Bunun dışındaki tüm tartışmalar konuyu özünden uzaklaştırmak ve gereksiz polemik yaratmak dışında bir amaca hizmet etmemektedir.

“İKİ ANA FİKRİNİN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN DA PAYLAŞILDIĞI BİR METNİN…”

Yayınlanan metinle ilgili yorum yapan ve görüş bildiren kişi ve kuruluşların büyük çoğunluğunun metnin tamamını anlayarak okumadıkları anlaşılmaktadır. Bu metinden bir darbe çağrısı çıkarabilmek olası değildir.

Metin iki ana görüşü (Montrö Sözleşmesinin değişmezliğine duyulan hassasiyeti ve FETÖ saldırısından büyük zarar gören Deniz Kuvvetlerimizin benzer tehditlerle karşılaşabilme ihtimalinden duyulan kaygıyı) ifade etmektedir.

Sonraki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklama ile Montrö’nün değiştirilmesinin gündemde olmadığını, fotoğrafları basında yer alan Amiral’in durumunu tasvip etmediklerini gereğinin MSB.lığınca yapılacağını açıklamıştır.

Duyurunun iki ana fikrinin Cumhurbaşkanı tarafından da paylaşıldığı bir metnin içinden nasıl bir darbe çağrısı ya da iması çıkarılacağı dayanaksız bir iddianın ötesine geçemez.

Bir diğer tartışma konusu da bildirinin yayınlanma saatidir, metnin içeriği ele alınmadan yayın saatine bağlı olarak bir darbe çağrışımı yapabilmek ancak bir akıl tutulmasının işareti olabilir.

Bu ülkenin tüm sağduyu sahibi kişilerini kimin söylediğinden ve yayınlandığı saatten bağımsız olarak metni anlayarak okumaya ve toplumsal histeriden kurtulmaya çağırıyorum.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et