Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır? Yakıt Tasarrufu Yapmak İle İlgili Her Şey!

Yakıt Tasarrufu ile Yüzde 40 Daha Fazla Yol Gidebilirsiniz! Aracınız Benzin,Dizel veya Gaz Ne Kullanırsanız Kullanın Tasarruf Edin!

Yakıt tasarrufu çevremiz ve cebimiz için üzerinde durulması gereken önemli bir konu. Sadece ekonomik açıdan düşünmemek gerekir çünkü daha sonra çevreye salınan karbondioksit gazını sonuçta hepimiz soluyoruz. Konuya dönersek yakıt tasarrufu yapmak cebinizden çıkacak her kuruşu değerlendirmek anlamına gelir.Aracınız Benzin,Dizel veya Gaz Ne Kullanırsanız Kullanın Tasarruf Edin İşte yakıt tasarrufu yapmanın 10 etkin yolu;

Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır, Yakıt Tüketimi,
Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır, Yakıt Tüketimi, Yakıt Tüketimi İle İlgili Her Şey,

Yakıt Tasarrufu İçin En Etkin Yollar!

  • Aracınız benzin,dizel veya gaz hangi yakıtı kullanırsa kullansın o yakıtı verimli kullanabilmenin birinci kuralı hızlı kalkışlar yapmamaktır. Hızlı kalkışlarda aracınız çok yüksek miktarlarda yakıt tüketir. “İçiyor” deyimi burada doğru bir tanım olacaktır.
Araç Yakıt Tüketimi, Araçta Yakıt Tasarrufu, Araç Yakıt Tüketimi
Araç Yakıt Tüketimi, Araçta Yakıt Tasarrufu, Araç Yakıt Tüketimi
  • Şehirlerarası seyahatten çok şehiriçi seyahat ediyoruz. Trafik, ışıklar ve kazalar gibi nedenlerle çoğu zaman saatlerimiz trafikte geçiyor. Bu da yakıt tasarrufu için kötü bir durum. Dur-kalklar, bekleme, ani fren yapma gibi en çok yakıt harcayan hareketleri yapmaya bizi mecbur bırakıyor. Burada yapılması gereken eğer 2 dakika ve üzeri sürelerde bekleyeceğinizi öngörüyorsanız kontağı kapatmalısınız. Yukarıda yer alan maddeye de uymalısınız.Ayrıca vites geçişlerini de anlık tüketime bakarak ve yol durumuna göre doğru zamanda yapmalısınız.

100km’de Ne Kadar Yakıt Tükettiğinizi Kontrol Edin!

  • Günümüzde çoğu araçta yakıt tüketimi ile ilgili göstergeler yer almakta. 100km’de kaç litre yakıt tükettiği ve anlık yakıt tüketimi detaylı olarak ön konsolda yer alıyor. Bunları takip etmek ve ona göre gaz pedalına basmak vites küçültmek veya büyültmekte size yakıt tasarrufu açısından büyük yarar sağlayacaktır.
  • Aracını depo gibi kullanan insan sayısı oldukça fazladır. Araç arkasında mangal, tamirat çantası ve dolu su bidonları vs… bunlar araç ağırlığını arttırır ve daha çok yakıt tüketmenize yol açar.
  • Aerodinamik her araç açısından inanılmaz derece de önemlidir. Otomobil firmaları bu konuya dikkat etseler de her aracın aerodinamik performansı farklıdır. Bunun dışında trafikta tamponu düşmüş, camı kırılmış naylonda kapatmış, çamurluklarında ezikler olan bir çok araç görmüşsünüzdür. Bu da yine yakıt tüketimini arttıran bir konudur.
Dizel, Benzin veya Gazlı Araçlarda Yakıt Tasarrufu, Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır, Yakıt tasarrufu nedir, yakıt tasarrufu nedir kısaca
Dizel, Benzin veya Gazlı Araçlarda Yakıt Tasarrufu, Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır, Yakıt tasarrufu nedir, yakıt tasarrufu nedir kısaca
  • Yaz aylarında klimasız araçlarda sıcaktan kavrulmamak için camlar sonuna kadar açılır. İçeriye giren hava aracı arkaya doğru iter ve yakıt tüketimini arttır. Pişin demiyorum ama durum böyle. Klimalı araçlarda klimayı kullanmak camı açmaktan daha iyi olacaktır.
  • Araç lastiklerimizi hep ihmal ederiz. Çoğu araç sürücüsü lastiklerini yanlış basınç değerlerinde şişirir. Bu da hem yol kavrayışını düşürür hem de araçta sarsıntıya neden olur. Her araçta sol ön kapıda bir metal levha veya yapıştırma vardır. Aracın yüküne göre hangi basınçta lastiği şişirmeniz gerektiğini söyler. O tabloya göre araç lastiklerinizi şişirseniz mutlaka faydasını göreceksinizdir.

Peygamber Vitesi Doğru Mu?

  • Peygamber vitesi diye bilinen boş vitesi düz yollarda kullanmak mantıklıdır. Fakat yokuş aşağı giderken viteste gaza basmadan inmek en doğrusudur. İki şekilde de yakıt tüketiminiz aynı kalacaktır.
  • Aracınızla giderken kırmızı ışığı bir kaç yüz metre öteden gördüğünüzde ışıklara mümkün olduğunca yavaş varmaya çalışın çünkü siz giderne kadar yeşil ışık yanar ve aracınız durmadan yoluna devam etmiş olur. Bu da önemli bir konudur.
  • Siz yakıt tasarrufu yaparken arkanızdan hızla bir araç yaklaşıp sellektör yapabilir veya korna çalabilir. Hiç sinirinizi bozmayın çünkü bir kaç kilometre sonra ışıklarda ona rastlayacaksınız. Yani yakıt tasarrufu yapanla yapmayanın gidecekleri yere varma süresi hemen hemen aynıdır. Çünkü yakıt tasarrufu yaparkende hız yapabilirsiniz. 120 kilometre hız ile anlık yakıt tüketimi 4-5lt olabilir.

Yakıt tasarrufu yapmak hem mantıklı hemde eğlencelidir. 100 km yol yapıp depo kadranın da ufacık bir azalma görürsünüz buda sizi motive eder. Aynı zamanda yakıt tasarrufu hem daha kontrollü hem de istikrarlı yol almanızı sağlar.  İyi Sürüşler Dilerim ve trafik kurallarına uymanızı öneririm.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et