WordPress 5.0 Güncelleştirmesi Klasik Düzenleyici Ayarlama

WordPress Yazılımı 5.0’a Güncellendi

WordPress yazılımı 5.0’a güncellendi. Böylelikle eklentiler, düzenleyiciler ve temada bazı değişikler yaşandı. Fakat güncelleme sonrası yeni yazı eklemek isteyenler yeni yazı ve ortam düzenleyicisi ile karşılaştılar. WordPress kullanıcılarına yeni özellikler veren bu güncelleme aynı zamanda eski düzenleyiciye alışan kullanıcıları şaşırttı. Peki WordPress 5.0 güncellemesinde klasik düzenleyiciye nasıl dönebiliriz. Klasik Düzenleyici kullanmak isteyenler ne yapmalı veya güncelleme  sonrası yaşanan düzenleyici sorunu nasıl çözülür. Hepsi özel haberimizde….

WordPress 5.0 Güncelleme Sonrası Klasik  Düzenleyici Kurulumu, Klasik Düzenleyiciye Geçiş

Genelde wordpress güncellemeleri otomatik olarak uygulanır. Elle güncellendiğinde ise çoğu zaman yenilikler ve geliştirmelerin ayrıntısına bakılmaz. Fakat bu WordPress güncellemesi yazı düzenleyicide gerçekleştirdiği değişiklerle  WordPress kullanıcılarının dikkatini çekti. Peki WordPress 5.0 kurduktan sonra klasik düzenleyici kullanmak isteyen arkadaşlar ne yapmalı ?

Klasik Düzenleyici Kurulumu

WordPress 5.0’a güncelleme işlemini gerçekleştirdikten sonra yeni özellikler ve geliştirmeler ile ilgili karşınıza gelen ilk sayfanın altına inerek klasik düzenleyiciyi kur butonuna tıklayın. Klasik Düzenleyici bir eklentidir. Bu eklentiyi kurduğunuz da WordPress 5.0 ‘a yeni eklenen düzenleyici biçimi yerine eski düzenleyici kullanabilirsiniz. Yeni yazı ekle dediğinizde ise klasik düzenleyiciniz geri gelmiş olur. WordPress’te zaten bu son güncellemede kullanıcılarının eski düzenleyici kullanmak isteyeceklerini düşüp bir eklenti sunmuş. Eğer güncelleme sonrası Klasik Düzenleyici kur butonu gözükmüyorsa eklentiler, yeni ekle ve klasik düzenleyiciyi arayıp kurabilirsiniz. WordPress klasik düzenleyici desteğini 2021’e kadar sunacağını açıkladı. Eklentiyi Kurmak yada İndirmek İçin Tıklayın KLASİK DÜZENLEYİCİ 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et