Whatsapp, Instagram ve Facebook Neden Çöktü?

Dünyanın en çok kullanılan 3 sosyal nedya ve mesajlaşma uygulaması aynı anda çöktü. Dün saat 18:00 sıralarında erişimde sorunlar yaşanmaya başladı. Daha sonra ise yaklaşık 8 saat boyunca whatsapp, instagram ve feacebook uygulamaları ve web siteleri çalışmadı. Peki Whastapp, Instagram ve Facebook Neden Çöktü? İşte 2021’in büyük teknoloji faciasının arka yüzü…

instagram, facebook ve whatsapp neden çöktü, 2021 instagram neden çöktü
instagram, facebook ve whatsapp neden çöktü, 2021 instagram neden çöktü

4 Ekim saat 18:00’da itibaren instagram, facebook ve whatsapp adlı sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına erişimde sorunlar yaşanmaya başladı. Daha sonra ise 18:30’dan itibaren bu sitelerin hiçbirine ulaşılamadı. Toplamda 2 milyar kullanıcısı olan uygulamaların bir anda çökmesi ve yaklaşık 8 saat boyunca tekrar açılmaması akılda soru işaretlerine yol açtı.

Whatsapp, Instagram ve Facebook Neden Çöktü?

Bu durum sonrası insanlar twitter ve telegram gibi alnernatif uygulamalar yöneldi. Çöken uygulamalardan net bir açıklama gelmedi. Fakat insanlar verilerinin çalındığı korkusu yaşarken facebook bu durumun hatalı bir yapılandırmadan kaynaklandığı ve kullanıcı verilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını açıkladı.

Whatsapp, instagram ve facebook’tan gelen açıklamalar ise şöyle;

  • WhatsApp: “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!”
  • Facebook: “Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz”
  • Instagram: “Instagram ve arkadaşlar şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et