Vegan Nedir? Vegan ve Vejetaryen Farkı?

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz vegan kelimesi ne anlama geliyor? Vegan hayatı benimseyen insanlar ne tüketiyor? Vegan beslenme sağlıklı mı? İşte veganlık hakkında merak edilenler haberimizde.

Vegan

Vegan nedir? Veganlık nedir?

Veganlık veya Veganzim olarak adlandırılan bu hayat tarzı bir takım nedenlerden dolayı hayvansal kökenli gıdaları tüketmeyi reddeder. Veganlar hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmaz. Hayvanlardan türetilen, üretilmesi için hayvanların kullanıldığı yiyeceklerin öte yana yapımında deri, kürk, jelatin, yün, ipek gibi hayvansal maddeleri kullanmazlar; hayvanlar üzerinde test edilen hiçbir ürünü hayvansal içeriği olan temizlik veya kozmetik ürününü kullanmazlar. Ek olarak veganlar hayvanların kullanıldığı sirk, boğa güreşi, hayvanat bahçesi, at yarışı gibi eğlence türlerine de katılmaz.

Vegan Peynir

Veganlık ve vejetaryenliğin farkları nelerdir?

Veganlar hayvansal kökenli bütün gıdaları redderken vejetaryenler et, balık ve kümes hayvanları tüketmezler. Vejetaryenler hayvanlardan elde edilen süt ve süt ürünleri, bal, yumurta vb. ürünleri tüketir. Vegan ve vejetaryenlığı kısaca özetleyecek olursak veganlar hayvansal hiçbir ürünü yemezken; vejetaryenler et, balık, kümes hayvanları tüketmezler fakat hayvanlardan üretilen süt ve süt ürünleri, bal, yumurta vb. ürünleri tüketirler.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et