Cinsel Organda Kaşıntının Nedenleri Nelerdir?

Cinsel organda meydana gelen kaşıntının nedenleri

Penis ve vajina bölgesinde oluşan kaşıntı ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir. Toplum içerisinde ciddi sıkıntılara neden olan bu kaşıntıların altta yatan nedenleri muhakkak araştırılmalıdır. İşte cinsel organda kaşıntıya neden olan ve ciddiye alınması gereken belirtiler…

Cinsel organda meydana gelen kaşıntının birçok sebebi bulunmaktadır. Toplum içerisinde cinsel organ kaşıntısı ciddi sıkıntılara neden olarak ayıp karşılanabilir.

Peki, neden cinsel organ kaşınır, cinsel organ kaşıntısı ne gibi sağlık sorunlarına işaret eder? Tüm bu soruların cevaplarını birazdan sizler için açıklayacağız.

Cinsel organ kaşıntısının birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenleri sizler için sıraladık.

İşte cinsel organ kaşıntısıyla oluşan sağlık sorunları…

Yetersiz temizlik

Peniste ve vajinada meydana gelen kaşıntının en önemli nedenlerinden birisi o bölgenin yeterince temizlenmemiş olmasıdır.

Özellikle penis bölgesinde meydana gelen kaşıntı  kasıklarda ter, kir ve vücut salgılarından oluşan bir tabaka meydana gelir. Bu tabaka peniste kaşıntıya neden olur.

Penis ucundaki deride oluşan smegma adlı beyaz, peynirimsi tortu da peniste kaşıntıya neden olur. Smegma 4 yaşaltı çocuklarda sık görülür. Sünnet olmamış erkeklerde de temizliğe dikkat edilmezse ortaya çıkabilir.

Candida mantarı

Kadınların hemen hemen yüzde 60’ı hayatlarının bir döneminde candida isimli mantr hastalığına yakalanıyor.  Bu mantar genellikle cinsel temasla ortaya çıkıyor.

Cinsel ilişkide erkeklere de bulaşan bu hastalık ilerleyen zamanlarda iltihaba neden olabiliyor. Bu nedenle o bölgede meydana gelen kaşıntılar dikkate alınmalı, uzman kontrolünde incelenmelidir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar 

Bel soğukluğu, herpes, HPV gibi yine cinsel yolla bulaşabilen daha ciddi hastalıklar cinsel organda kaşıntıyla kendini gösterebilir.

İdrar yolları iltihabı 

Özellikle peniste ve vajinada idrar yaparken kaşıntıyla meydana çıkabilir. Aynı zamanda egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları da cinsel organda kaşıntıya neden olabilmektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et