Uyurken Nasıl Kilo Verebiliriz?

Kilo vermek günlük hayatınızda sadece yemeklerde değişiklik yapmak değil,aynı zamanda yaşam şeklinize de düzenlemeler yapmak anlamına gelir.Metebolizmayı günün her saatinde aktif tutmak,gece saatlerinde de çalışmasını sağlamak uykuda kalori yakmanızı sağlayacaktır.İyi bir uyku kilo vermenize,toksinleri atmanıza neden olacaktır.İşte birkaç pratik bilgi…!

Diyet yaparken çoğu insanın yaptığı hata,akşam yemeğini atlamaktır.Böyle bir durumda vücudunuz herhangi bir besin almadan on saatten fazla çalışmak zorunda kalacaktır.Akşam yemeğini yatmadan en az iki saat önceden hafif şeyler yeyin…!

Akşam yemeğinizi yeterince erken yerseniz (ideal saatler 17.00-19.00 ),sindirim metebolizmasının akşam erkenden işini bitirebilmesi için yeterince zamanı olacaktır.Akşam yemeğinden sonra hafif bir yürüyüş hem zayıflamanıza hemde günün stresini azaltmanıza yardımcı olur…!

Yatak odanızın rengine dikkat edin.Dekorasyonda sarı,kırmızı gibi renkleri  tercih etmeyin.Bu renkşler farkında olmasanız da bilinçaltınıza acıkma sinyali gönderir,iştah açar.Onun yerine mavi gibi renkleri seçin…!

Akşam yürüyüşünden sonra sıcak bir duş ve banyo yapın.Su doldurduğunuz küvetin içine 100gr kabartma tozu 5 damla esansiyel lavanta yağı,100 gr deniz tuzu ve bir kaşık zencefil ekleyin.Yarım saat bu suyun içine yatıp uzanın rahatlayın…!

Yatmadan önce çok lezzetli bitkisel çaylardan birini içebilirsiniz.Bu çaylar vücudunuzu dinlendirirken,yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.Yattığınız odanın sıcaklığı önemlidir.Serin bir odada uyumanız tercih sebebi olmalıdır.İdeal olan sıcaklık ise 18-20 derecedir…!

Gece lambası kullanmayın.Yatmadan iki saat önce bütün manyetik cihazları kapatın ve ortadan kaldırın.Böylece manyetik dalgalar uykunuzu engelleyemeyecektir.Beyaz ışık, uyku düzeni ve kilo kontrolü üzerinde olumsuz eteki yapar.Yatak odasındaki en ufak ışık kaynağı bile kilo aldırabilir…!

Mümkünse 22.00’den önce uyuyun.Uyumaya başladıktan bir buçuk saat sonra derin uyku sürecinde büyüme hormonu çalışmaya başlar ve bunu için harcıyacağı enerjiyi doğrudan yağ depolarından alır.Kaliteli ve en az 6-7 saat uyumaya özen gösterin.Odanızdaki kokular önemlidir,bilinç altına acıkma sinyali gönderir.Naneli kokular tercih edin,iştahınızın kapanmasına neden olur…!

Hergün aynı saatte kalkmaya özen gösterin.Yapılan araştırmalar,her sabah aynı saatte kalkan kadınların,farklı saatlede kalkan kadınlardan daha zayıf olduklarını gösteriyor.Bu arada ne kadar geç kalkarsanız,kalorili yiyeceklere eğiliminiz o kadar çok oluyor unutmayın…!

Geceleri yatmadan önce bir bardak suya bir çay kaşığıu elma sirkesi katıp içmek sağlıklı ve kilo vericidir…!

 

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et