Uyku Getiren Yiyecek Ve İçecekler

Uyku getiren besinler

İşe veya okula giderken uykumuz açılsın diye birçok yöntem deniyoruz. Daha verimli çalışmak, derslerde daha başarılı olmak ve uykumuzu açmak için denediğimiz onca yolu birde tam tersine çevirmeye ne dersiniz? Bu defa kaliteli bir uyku için kendimize birkaç içecek hazırlayalım!

Ballı süt


Bu ikilinin birçok hastalığı iyileştirme gücü olduğunu biliyoruz. Annelerimizin yatmadan önce bize içirdikleri muhteşem karışım ballı süt kaliteli bir uyku için tercih edebileceğiniz ilk içecek olabilir.

Balla arası olmayanlara; muzlu süt

İçinde bulundurduğu magnezyum sayesinde kasları gevşetip melotonin ve serotonin hormonlarının salınımını da arttırır. Dolayısıyla vücut rahatlamış ve uyku kalitenizde artar.

Vanilyalı süt

Süt gerçek bir uyku ilacı! İçeriğinde bulunan kalsiyum, triptofan bileşeniyle birleştiğinde daha rahat bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Vanilyanın rahatlatıcı etkisi ile birlikte birleştiğinde süt daha kaliteli uykularınızın başlangıcı olup ertesi güne daha zinde uyanmanızı sağlayacak.

Kirazlı yoğurt

Uzmanlar uyumadan önce mutlaka yoğurt yenmesi gerektiğini yıllardır söylüyor. Doğal bir sakinleştirici olan triptofan isimli içeriğinden dolayı yoğurt oldukça sağlıklı birçok enzimi de içinde bulundurur. Kiraz ile birleştiğinde bulunan melotonin ile vücudun gevşemesini ve rahatlamasını sağlar.

Kiraz veya vişne suyu da uykuya yardımcı olur

Taze sıkılmış kiraz veya vişne suları da kaliteli bir uykuya yardımcı olur. Uyku döngüsünün düzenlenmesi için vücudumuzun salgıladığı melotonin içeren kiraz ve vişne uyku kalitenizi arttırarak daha rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur.

İyi uykular!

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et