Uygur Türklerinin Zorla Organlarını Alıyorlar!

Uygur Türklerinin Organları Satılıyor! İspanya Çin’den Organ Alımını Durdurdu!

Doğu Türkistan’daki Çin zulmü ile ilgili konuşan, Doç. Dr. Abdulfettah Tümtürk, Doğu Türkistan’da ki Uygur Türklerinin DNA örneklerinin toplandığını söyledi. Tümtürk, “Organ toplama iddiaları göz önüne alındığında, bu önemlidir, DNA analizi daha doğru organ eşleşmesine ve dolayısıyla daha düşük ret oranlarına ulaşmayı sağladığı için DNA dizilimi ile organ nakli sonucu arasında büyük ve bir doğrudan bağlantı vardır. dedi.

Abdülfettah Tümtürk, Doğu Türkistan
Abdülfettah Tümtürk, Doğu Türkistan

Kayseri Tabip Odası ve Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği’nin Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde düzenlediği panelde konuşan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulfettah Tümtürk, bölgedeki Türklere DNA analizi yapıldığına dikkat çekerek “Organ toplama iddiaları göz önüne alındığında, bu önemlidir, DNA analizi daha doğru organ eşleşmesine ve dolayısıyla daha düşük ret oranlarına ulaşmayı sağladığı için DNA dizilimi ile organ nakli sonucu arasında büyük ve bir doğrudan bağlantı vardır. Çin’in Mahkûmlarından Zorla Organ Toplaması sürecini değerlendiren uluslararası Bağımsız Mahkeme 2019’daki nihai raporunda, ‘Falun Gong mahkumları organ tedarikinin muhtemelen ana kaynağı olmasına rağmen, bir şüphenin ötesinde, Çin’in Uygur Türklerinden zorla organ toplama gerçekleştirdiğine dair göstergeler olduğunu bildirdi” dedi.

İspanya Hükumeti Çin’den Organ Nakli Yapılmasını Yasakladı

İspanya hükümeti, vatandaşlarının Çin’den organ nakli yapmasını yasakladı” diyen Tümtürk, sözlerine şöyle devam etti:

“İspanya’nın yanında İtalya, İsrail ve bir çok devlet daha bu organ ticaretinde Pazar olarak kullanılmaktadır. Uluslararası Bağımsız Mahkeme, Çin’deki ‘uygun’ organ bağışçılarının sayısının 2017 için 5 bin 146 olduğunu, Çin’de yılda 60 bin ile 90 bin arasında olduğu tahmin edilen organ nakli operasyonlarının sayısı ile arasında önemli bir eşitsizlik tespit etti.”Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Dr. Muhittin Canuygur ise Uygur Türklerinin organlarının özellikle zengin Araplara satıldığına dikkat çekerek “Bunun adına da Helal organ diye Çin reklam yapıyor” dedi.

Doç. Dr. Abdulfettah Tümtürk

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et