Ünlülerin İşte 19 Mayıs Coşkusu!

Ünlülerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu

https://i.pstimaj.com/img/78/740x0/5ec36b87ae298b05078a929c.jpg

Milli Mücadele’nin başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs’ta ünlüler duygularını kaleme aldı. İşte ünlü isimlerin 19 Mayıs mesajları…

Ferhat Göçer
ferhat göçer

Ferhat Göçer

İlk adım… 101 yıl önce Samsun’da Anadolu’ya atılan ilk adımın heyecanı… Azmi… Hala damarlarımızda… Anadolu insanının bağımsızlık için hasretle atan kalplerini birleştiren ve bu günü ülkenin potansiyel gücünü oluşturan gençlere adayan, Büyük Kurtuluş hareketinin mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyorum…

Nilüfer
Nilüfer

Nilüfer

19 Mayıs, genç bir adamın, genç bir dahinin, genç bir devrimcinin ve ona inananların, harekete geçtiği gündür. 19 Mayıs, hiçbir şeyin geç ve imkansız olmadığının başlangıcı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli temel taşlarındandır. 19 Mayıs’ı her defasında büyük bir coşku, sevinç ve hayranlıkla kutluyorum. Nice 19 Mayıslara, nice 100 yıllara….

Kerem Alışık
Kerem Alışık

Kerem Alışık

19 Mayıs bir inancın, azmin, tutkunun, vatan sevdasının, gençlik ateşinin ilk alevidir. Atatürk ve bir avuç cesur yüreğin ‘Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar’ komutudur. Buna yürekten inanmaktır 19 Mayıs. Yaşamlarında sadece vatan aşkının, millet aşkının önemli olmasıdır. 19 Mayıs, bize Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının en kıymetli armağanıdır. Gençliğimizin, azmimizin, vatanseverliğimizin simgesidir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun, hep var olsun.

Selda Alkor
Selda Alkor

Selda Alkor

101 yıl önce, Samsun’a gitmek üzere yola çıktı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Ayak bastığı adım o kadar kıymetliydi ki o adım emperyalizme karşı tam bağımsızlık adımıydı. Milli Egemenlik Mücadelemizin başladığı o güne, Atatürk’e, silah arkadaşlarına minnet ve özlemle. Ata’mızın, geleceğimizin teminatı gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Itır Esen
Itır Esen

Itır Esen

Büyük zaferler, büyük inanç, emek, çaba, birlik ve beraberlikten gelir… Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak Milli Mücadele’yi başlatmış ve hep birlikte destansı bir başarıyla Türkiye Cumhuriyet’ini kurmuşlardır. Mustafa Kemal, daha 13’ünde 14’ünde gençlerin, yanında siper aldığını, can verdiğini biliyordu. İşte bu sebeple, 19 Mayıs benim için en önemli bayramdır, her şeyin başladığı gün 19 Mayıs 1919. Türk Gençliği’ne inancı tam olan Atatürk, 19 Mayıs’ı armağan etmiş. Kutlu olsun bayramımız.

Türkan Şoray
Türkan Şoray

Türkan Şoray

Atatürk ve silah arkadaşlarının, kendi menfaatlerini ve hayatlarını hiçe sayarak, vatan sevdasıyla harekete geçtikleri gündür 19 Mayıs 1919. Hiçbir şeyden korkmadan, yılmadan, inançlarına sımsıkı sarılarak aldıkları kararın simgesidir. 19 Mayıs 1919, hiçbir şeyin imkansız olmadığının göstergesidir. O gün, Atatürk ve silah arkadaşları, vatanı kurtarma hareketini başlattılar ve Türk halkına Türkiye Cumhuriyeti’ni hediye etmenin yolunu açtılar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun ve ilelebet sürsün.

Hülya Koçyiğit
Hülya Koçyiğit

Hülya Koçyiğit

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı, bağımsızlık meşalesini yaktığı gündür bugün. Millet olmanın en büyük gücünü kazandığımız gündür bugün. O gün ki geleceğin ışığı, güzel vatanın en büyük bekçileri olan gençlerin günüdür. Ata’mızın onlara hediye ettiği bayram günüdür bugün.Milli Mücadele’mizin 101’inci yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Filiz Akın
Filiz Akın

Filiz Akın

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğimize armağan ettiği bu bayramla nice genç, yalnız Türkiye’de değil Japonya’da marşlarla, İrlanda’da anıt dikip, onu her daim anıyor. Bu bayramda sokaklarda ve meydanlarda olamayan gençler ve kendini genç olarak görenler, ellerinde bayraklarla pencere veya balkonlardan marşlarımızı söyleyerek daha da heyecanla, coşkuyla kutlayacağız. Atamızın bize armağan ettiği bu bayramları korumak ve yaşatmak en büyük borcumuz. 101 yıl önce Samsun’a ayak bastığı o an, tam bağımsızlık ateşinin yandığı gün oldu vatanımız için. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et