Ünlüler’den Kadir Şeker Davasına Tepki Yağdı!

Ünlülerden Kadir Şeker’e verilen hapis cezasına tepki yağdı

Konya’da, sevgilisi Ayşe Dırla’yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılılmasının ardından sosyal medyada pek çok ünlü isim tarafından karara yönelik tepkiler yağdı.

Mahkeme kararına sosyal medya üzerinden tepki gösteren yurttaşlar #KadirŞekerİçinAdalet, #KadirŞekerİçinBeraat, #KadınaŞiddeteHayır etiketleri ile tepkilerini gösterdi.

Tepkilerini gösterenler arasında pek çok ünlü isim de vardı. İşte o tepkiler…

ÜNLÜ SUNUCU YASADAN ALINTI YAPARAK TEPKİ GÖSTERDİ
Show TV Ana Haber spikeri Ece Üner üniversite öğrencisi Kadir Şeker’in cezasının kesinleşmesine kayıtlı kalamadı. Üner canlı yayında haberi sunarken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu haber önemli. Önce biraz hukuki yönünü konuşmak lazım. Kadir Şeker olayında meşru müdafaa sınırı aşılmış mı? Aşılmış. Savunma orantılı olmalı kuralı aşılmış mı? O da aşılmış. Ama TCK 27’nin 2’inci fıkrası diyor ki:

“Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmişse faile ceza verilmez.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et