Ünlü Vergi Uzmanı Nedim Türkmen Kimdir? Nerelidir?Merak Edilen Biyografisi

Vergi uzmanı Nedim Türkmen Kimdir? Nerelidir? Merak edilen biyografisi

1 Mayıs 1966 yılında Ordu’da doğdu.1988 yılında Ankara Siyasal Bilgiler  Fakultesini Bitirdikten sonra lisans ve doktorasını Marmara üniversitesi’nde tamamladı.1999 yılında Mali Hukuk alanında ‘Doktor’ ünvanını aldı.1995 yılında Siyasal Bilgiler Fakultesinde Mali Hukuk Ana Bilim Dalında Görev yapmaya aynı zamanda Vergi hukuku üzerine dersler vermeye başladı.

2004 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda kamu maliyesi dersleri de vermektedir.1988 ve 1999 yılları arasında Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü olarak görev yapmıştır.

1999 yılında kamu görevinden istifa eden Dr. Nedim Türkmen’Yeminli mali müşavir’ unvanını aldı.2002 yılında Kendi Şirketi olan‘Türkmen Yeminli Mali Müşavirlik Limitet Şirketi’ni kurdu.2004 yılında Türkmen Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş’yi Kurdu.

Türkmen B. Denetim ve YMM A.Ş. yabancı kurum ve mesleki örgütlere üye oldu. Bu çerçevede Ekim 2005’te, 25 ülkeden 65 üyesi bulunan International Practice Group’a (IPG) üye oldu. Bağımsız denetim şirketi, Mali denetim konusunda firmalara yeterlilik veren, bu konuda dünyada en üst kurum olan ve merkezi ABD başkenti Washington’daki Public Company Accunting Oversight Board’dan (PCAOB) akreditasyon aldı. Türkmen, bu konuda kendi sektörü içinde Türkiye’deki ilk firmalar arasındaki yerini aldı.Türkmen Bağımsız Deneti ve YMM A.Ş. 2006 yılında SPK’dan, 2007 yılında da EPDK’dan bağımsız denetim yapma lisansı almıştır.

Dr.Nedim Türkmen Vergi ve mali mevzuat konularında Türkiye’de önde gelen uzmanlar arasında yer almaktadır.Yayınlanmış kitaplarıda bulunmaktadır.

Vergi ve Mali Konularda geniş bir bilgiye sahip olması nedeniyle Sıkça NTV,CNN Türk,Haber Türk,CNBC-e,Fox TV gibi kanalların canlı yayınına davet edilir.

Dr. Türkmen, ortak olduğu şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı görevinin yanı sıra, mali danışmanlık ve yeminli mali müşavirlik de yapmaktadır. Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Fındıklı Rotary Kulübü ve Mülkiyeliler Birliği üyesi olan Dr. Nedim Türkmen, Orduspor Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmaktadır.



Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Nedim Türkmen, İngilizce biliyor

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et