Ünlü Şarkıcı Şantaj Çetesinin Lideri Çıktı

Bunu kimse beklemiyordu: Şantaj çetesinin lideri çıktı!

Son dakika haberine göre, televizyonlarda yayınlanan bir yetenek şovunda ikinci olduktan sonra şöhret basamaklarını hızla tırmanan şarkıcı hapse atıldı. Bir dolandırıcılık zincirine dahil olan şarkıcı, aylarca parmaklıklar ardında kalacak.

Ülkesi Fas’ta son dere meşhur olan bir pop yıldızı ve kız kardeşi, diğer ünlülere şantaj yapan bir dedikodu hesabının arkasında oldukları ortaya çıkınca hapis cezası aldı.

28 yaşındaki Dünya Batma, Arab Idol adlı yarışma programının ilk sezonunda sonunda, birinciliği Mısırlı rakibi Carmen Süleyman’a kaptırmıştı.

Primis Player Placeholder

Her ne kadar ikinci olsa da Dünya Batma, Fas’ta 2011’de düzenlenen yetenek yarışmasında ün kazandı ve müzik eleştirtmenleri tarafından “nadir bulunan bir ses” olarak nitelendirildi.

Genç şarkıcı, Saudi Platinum Records adlı plak şirketiyle kontrat imzalandı ve gelecek vaat eden bir kariyer için artık her şey hazır görünüyordu.

O zamandan beri müzik çalışmalarını sürdüren şarkıcının, ülkede büyük yankı bulan bir şantaj çetesinin arkasındaki insanlardan biri olduğu ortaya çıktı.

Batma, “Hamza mon bb” adında Instagram ve Snapchat hesaplarının arkasındaki kişilerden biri olmakla suçlandıktan sonra gözaltına alınarak tutuklandı.

Bu sosyal medya hesaplarında, polisin ünlülerin itibarlarına zarar vermek üzere tasarlandığını söylediği videolar yayınlanmıştı.

Polis ayrıca, ünlü kurbanlarına şantaj yapmak için kullanmakla tehdit ettikleri görüntüler ve kanıtlar buldu.

Faslı Instagram influencer’ı Soukaina Jannah, skandal hesapların ardında kız kardeşlerin yer aldıklarını söyleyen ilk isim oldu.

Fas’ta Marakeş’te bir mahkeme, Dünya ve kız kardeşi Ibtissam’ı, geçen hafta sonunda açıklanan kararla, rıza göstermeden kişisel verilere hileli bir şekilde erişme ve özel görüşmeleri ve resimleri online mecralarda iletme suçlarından mahkum etti.

Dünya’nın parmaklıklar ardında sekiz ay geçireceği açıklanırken, kız kardeşi, başkalarının itibarlarına kasten zarar vermek suçlaması nedeniyle bir yıl hapse çarptırıldı.

Kız kardeşlere yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle moda tasarımcısı olduğu öğrenilen bir kişi daha suçlu bulunarak hapse gönderildi.

Ayrıca bir polis memuru da ünlülere ait özel bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle 10 ay hapse mahkum edildi.

Aynı dava kapsamında üç kişi daha ikişer yıl hapse mahkum edilmiş, mahkeme kararını geçtiğimiz şubat ayında açıklamıştı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et