Ümitcan Uygun’a Esra Hankulu Davasında Müebbet Hapis Talebi!

Türkiye’de Ümitcan Uygun ismi Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüyle gündeme gelmiş büyük tepki çekmişti. Ardından Uygun bir şüpheli ölüm davasında daha şüpheli olarak yer aldı. Bu sefer Esra Hankulu’nun ölümü ile ilgili olarak gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun ile ilgili dava görülmeye başlandı. Davada savcı Ümitcan Uygun’un müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Esra Hankulu, Ümitcan Uygun, Esra Hankulu Ölümü, Ümitcan Uygun Aleyna Çakır
Esra Hankulu, Ümitcan Uygun, Esra Hankulu Ölümü, Ümitcan Uygun Aleyna Çakır

Esra Hankulu’nun ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan Ümitcan Uygun hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan mütalaa verildi. Savcı, sanık Uygun’un, genç kızın ölümünün ardından cesede yatakta bulunduğu pozisyonu verdiğini belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılınca hazırlanan iddianamede Uygun hakkında kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürmek suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası, diğer iki sanık Dilan C. ve Furkan G. hakkında ise ‘suç delillerini gizlemek’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan esas hakkında mütalaada şu ifadeler yer aldı:

“Sağlık ekiplerinin müdahalesi esnasında maktulün çenesini kitlendiği gözetildiğinde, olayın gece saatlerinde sanığın maktul ile birlikte aynı evde vakitte olduğu anlaşılmıştır.

Alınan raporlardan ve sanıkların beyanlarından anlaşılacağı üzere vücuttaki darbelerden sonra bir saat içerisinde maktulün kustuğu ve şuurunun bozulduğu bu şekilde maktul Hankulu’nun Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü belirlenmiştir.”

mütalaa

Esra Hankulu Beyin Kanaması Geçirmiş

Savcı tarafından sunulan mütalaada Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) gelen raporlarda maktulün ölümünden önceki 24 saat içinde beyin kanaması geçirdiği ve sanık Uygun’un 11.00 saatlerinde evden ayrıldığı ve olay yerine gelen adli tıp ekibinin tutanaklarında maktule müdahale edildiğinde ölüm katılığı başladığı vurgulandı.

Maktulün ‘kült kafa travması neticesinde hayatını kaybetmesi’ sonucunu doğuracak şekilde sanık tarafından Hankulu’nun baş bölgesine cebir uyguladığı, bu cebir maktulün düşürülmesi veya kafanın sert ve künt bir zemine çarptırılması/vurulması sonucunda da oluştuğu ancak bunun alınan Adli Tıp raporlarıyla belirlenemediği kaydedildi.

Delilleri Kararttılar…

Savcı, sanık Uygun’un, Hankulu’nun başına cebir uygulayarak, kafasını sert ve künt bir zemine çarptırması sonucu hayatını kaybetmesine neden olduğunu, ardından cesede yatakta bulunduğu pozisyonu verdiğini belirtti. Savcı sanığın, ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada ayrıca diğer sanıklar Furkan G. ve Dilan C.’nin de Uygun’un telefonda ‘Beni bu işe karıştırmayın’ demesi üzerine kolluk görevlilerine verdikleri ifadelerinde Uygun’un adını vermedikleri kaydedildi.

Furkan G. ve Dilan C.’nin Hakulu’na ait telefonu sakladıkları sebebiyle sanıklara, ‘suç delillerini karartmaktan’ hüküm kurulması talep edildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et