Ümitcan Uygun Esra Hankulu Ölümüyle İlgili Gözaltına Alındı!

Cezaevinden Çıkan Ümitcan Uygun Bu Sefer Esra Hankulu Ölümüyle İlgili Gözaltına Alındı!

Ankara polisi, önceki gece Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’nde ihbar üzerine girdiği evde bir kadın cesediyle karşılaştı. İnceleme sonucunda ölen kişinin Esra Hankulu olduğu belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis, tanık ifadelerinden Hankulu’nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirledi. Ümitcan Uygun geçtiğimiz günlerden tahliye olmuştu.

Esra Hankulu, Ümitcan Uygun, Esra Hankulu Ölümü, Ümitcan Uygun Aleyna Çakır
Esra Hankulu, Ümitcan Uygun, Esra Hankulu Ölümü, Ümitcan Uygun Aleyna Çakır

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun ile aynı evde kalan 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun ağzından kan gelmiş halde bulundu. Vücudunda ise herhangi bir darp izine rastlanmadığı belirtildi. Esra Hankulu’nun ölümünün ilk belirlemelere göre uyuşturucu kullanımından kaynaklandığı tespit edildi. Ancak ölümü şüpheli görülen Hankulu’nun aynı gece arkadaşlarını arayarak psikolojisinin iyi olmadığını ve babasının mezarına gitmek istediği öğrenildi. Arkadaşlarının o gece Hankulu’nun yanına giderek geceyi birlikte geçirdikleri öğrenildi. Poliste ifade veren arkadaşlarının, aynı gece Ümitcan Uygun’un da evde bulunduğunu söyledikleri beyan edildi. Fakat Uygun’u sabah kendileri uyanmadan Hankulu’nun odasından ayrıldığını iddia ettiler. Ayrıca Hankulu’nun yanında cep telefonu bulunamadığı öğrenildi. Olaydan sonra gözaltına alınan Ümitcan Uygun’un emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Esra Hankulu Nasıl Öldü?

Ümitcan Uygun bir kadının daha şüpheli ölümüyle gözaltına alındı. Ankara Mamak’ta geceyi Uygun ile geçiren 25 yaşındaki kız arkadaşı Esra Hankulu, yatağında ölü bulundu. Esra Hankulu’nun tek başına yaşadığı eve giden arkadaşları ve sevgilisi Ümitcan Uygun akşam birlikte alkol aldı. Bir süre önce eşinden boşanan Esra Hankulu ile Ümitcan Uygun geceyi aynı odada geçirdi. Ertesi gün saat 15.00’da uyanan Furkan G. ve Dilan C. odasına girdikleri Esra Hankulu’yu hareketsiz halde buldu. Hankulu’nun hareketsiz yattığını gören arkadaşları ağzından kan gelen kadını uyandıramayınca sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Hankulu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Savcılık Açıklama Yaptı!

Olay yerinde gerekli incelemelerin yapıldığı, kesin ölüm nedeninin tespiti için Esra Hankulu’nun cesedinin Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğüne sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, olay günü evde bulunan 3 kişinin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Esra Hankulu’nun ölümü olayının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldı” denildi. Açıklamada, “Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar gözaltına alındı. Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.’un gözaltı süresinin bir gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Esra Hankulu’nun Komşusu Konuştu!

Esra Hankulu’nun komşusu Enver Gündüz, “Yaklaşık 1 sene önce buraya taşındılar. Annesiyle beraber yaşıyorlardı. Bir süre önce annesi başka yere taşındı, kız tek başına yaşıyordu. Binaya girip çıkarken sohbet ederdik. Olaydan önceki akşam da bir kız arkadaşıyla eve geldi. O zaman da biraz sohbet ettik ve sonra eve girdiler. Erkek yoktu yanlarında, demek ki daha sonradan geldi onlar. Daha önce ben o kişiyi görmedim, tanımıyordum. Daha önce hiç böyle bir olay yaşanmadı burada. Kız da sakin ve efendi biriydi. Kendi halinde yaşıyordu ve kimseye bir zararı yoktu” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et