Ümit Özdağ Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Hayatı ve Biyografisi

2022 yılında gerek siyasi çıkışları gerekse söylemleri ile merak edilen bir isim olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın biyografisini sizler için hazırladık. İşte Ümit Özdağ Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Hayatı ve Biyografisi

Ümit Özdağ Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında
Ümit Özdağ Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında

Ümit Özdağ Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Ümit Özdağ siyasetçi ve yazardır. Aynı zamanda Zafer Partisi genel başkanıdır. 3 Mart 1961’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da dünyaya gelmiştir. Özdağ, 62 yaşındadır. Dağıstan halklarından Kumuklar’dandır. Ümit Özdağ, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk kadın kolları başkanı Gönül Özdağ ile 27 Mayıs Darbesi’ni gerçekleştiren Millî Birlik Komitesi üyesi Kurmay Yüzbaşı Muzaffer Özdağ’ın oğlu olarak doğmuştur.

Ümit Özdağ
Ümit Özdağ

Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nin siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat bölümlerinde tamamlamıştır. Daha sonra Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi’nde Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı hakkında hazırlamıştır. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

1999’da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni, 2003’te Diyanet Araştırmaları Merkezi’ni, daha sonra 2006’da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nü kurdu. Ayrıca bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Ek olarak Alp Özdağ adında bir oğlu vardır.

MHP’den İhraç Edilmesi

MHP’de mevcut yönetime karşı başkan adaylarının ortaya çıkması ve daha sonrasında mahkeme tarafından olağanüstü kurultay kararı verilmesinin ardından 9 Nisan 2016 tarihinde MHP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı

20 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından parti tüzüğünün bazı maddelerini ihlal ettiği gerekçesi ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen Özdağ, 15 Kasım 2016 tarihinde partiden ihraç edildi.

Zafer Partisinin Kuruluşu

2021 yılında Özdağ, parti kurma çalışmalarına başladı ve Ayyıldız Hareketi’ni başlattıktan sonra, yeni partisini 26 Ağustos’ta kuracağını açıkladı. 26 Ağustos 2021 tarihinden itibaren de kurucusu olduğu Zafer Partisi’nin genel başkanlığı görevini yürütmektedir.

Özdağ, 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için Mansur Yavaş’ı aday göstermiştir. Ancak Mansur Yavaş, bu açıklamaların bilgisinin dışında yapıldığını söylemiştir

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et