Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu Düşürdü!

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu düşürdü

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘B1’den ‘B2’ye düşürdü, görünümü ‘negatif’te bıraktı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin uzun dönemli döviz cinsinden kredi notunu ‘B1’den ‘B2’ye düşürdü, not görünümü ‘negatif’te bıraktı.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre kuruluş, Türkiye’nin dış kırılganlıklarının muhtemelen ödemeler dengesi krizine yol açabileceğini ve mail tamponlarının aşınmakta olduğunu kaydetti.

Moody’s’den takvim dışı değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B1″den “B2″ye düşürdü ve not görünümünü “negatif” olarak belirledi.

Moody’s’den yapılan yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin güncellemeye gidildiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye’nin kredi notunun “B1″den “B2″ye düşürüldüğü ve not görünümünün “negatif” olarak bırakıldığı kaydedildi.

Ülkenin kredi notunun düşürülmesinde 3 temel faktörün rol oynadığı belirtilen açıklamada, gerekçe olarak jeopolitik riskler ile ödemeler dengesi, mali tamponlar ve kredi profiline yönelik riskler gösterildi.

Türkiye’nin kredi notuna ilişkin takvim dışı bir değerlendirmeye giden Moody’s, daha önce 5 Haziran olarak açıklanan tarihte Türkiye’nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurmuştu.

(AA)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et