Ucuz Tatil Nasıl Yapılır? Ucuz Oteller, Mekanlar ve Yerler…

Ucuza Tatil Nasıl Yapılır? Ucuz Otel ya da Pansiyon Bulma… Ucuza Tatil Yapılacak Yerler

Tatil; insanların kendilerini rahatlatmak, hayatlarındaki streslerden kurtulmak, eğlenceli ve huzurlu vakit geçirmek için gittikleri, gezdikleri ve oldukça çok para harcadıkları yerlerdir. Çift olarak gittiğinizde tatil fiyatları çok önemli gelmeyebilir, ama aile bireyleri kalabalık olanlar için bu durum farklı oluyor. İki kişi bir haftalık tatile gittiğinizde ortalama 3.000 TL ile 6.000 TL arasında bir fiyata tatil yapabilirsiniz. Bu fiyat kaldığınız otel veya pansiyonun durumuna göre, gittiğiniz şehre göre değişiklik gösterir. Ama toplu olarak ailesiyle birlikte tatil yapmak isteyenler, özellikle de 10 ve üzeri kişi ile tatile gitmek isteyenler için kesilikle Türkiye’de ucuz tatil mekanları aramaya başlamaktadır.

kilyos

Eğer tatili çok ucuza getirmek istiyorsanız, size en büyük tavsiyemiz; tatil şehirlerinde merkezlerden uzak durup, daha çok sakin ilçeleri tercih etmeniz olacaktır. Toplu şekilde tatil yapıyorsanız otel yerine pansiyonda kalarak ödeyeceğiniz tutarı çok fazla düşürebilirsiniz.

Ucuza Tatil Yapmanın Püf Noktoları

Ucuza Tatil Yapmanın Yöntemleri

  • Tatil planınızı en az 3-4 ay öncesinden yapın,
  • Tatile gideceğiniz yeri aşağıdaki listeden birisini veya kendi istediğiniz bir mekanı belirleyin,
  • Tatil yapacağınız şehirde bir otel ve pansiyon için en erken şekilde rezervasyon yaptırın
  • Rezervasyon için önden bir ücret ödeyin, aksi taktirde gittiğinizde “maalesef boş oda kalmadı” diye bir şeyle karşılaşabilirsiniz.
  • Planınızı yaparken kesinlikle kaç kişi gideceğinize emin olun.

Tatil düşünceniz var ise ve ucuz tatil yaparak güzel vakit geçirmek istiyorsanız bu kurallara uymanızı tavsiye ederiz. Aşağıda ucuza tatil yapabileceğiniz 10 güzel mekanı bulabilirsiniz.

1. OLİMPOS, ANTALYA

https://blog-biletall.mncdn.com/wp-content/uploads/2016/01/olimpos-antalya-1.jpg

Ağaç evler ve yeşillikler içinde bir tatil düşününce akla gelen ilk isimlerden biri Olimpos’dur. Doğaya aşık insanların ve daha çok dinlenmek isteyenlerin uğrak yeri olan bölge, özellikle akşam ateş yakarak şarkı söylenen geceleri, temiz bir orman havası ve kalabalık arkadaş grubu ile gidenlerin tercih ettiği bir tatil yeridir. Tesisler genellikle oda kahvaltı ya da yarım pansiyondur. Kelebekler Vadisi ve ünlü Yanartaş Dağı’na olan yakınlığı ile de yerli yabancı turistlerin favori noktalarındandır. Ekonomik bir tatil seçeneği isteyenlerin rahatlıkla seyahat edebileceği bir yerdir.

AVŞA ADASI

avsa-adasi

Türkiye’nin en eski eğlence merkezlerinden biri olan Avşa Adası özellikle yaz sezonunda yoğun bir turist nüfusuna sahip olmaktadır. İstanbul’a gemi ile 5 saat uzaklıkta olan ada, deniz otobüsü seferleri sayesinde 3 saate düşmüştür. Bünyesinde irili ufaklı birçok turistik tesisi barındıran bölge, gündüzleri kalabalık plajı geceleri ise, hareketli bar ve diskoları ile dikkat çekmektedir. Eskiden daha çok ailelerin favori tatil merkezi olan ada şimdilerde daha çok kalabalık arkadaş grupları tarafından tercih edilmektedir. Özellikle yaz sezonunda İstanbul’dan yoğun bir şekilde deniz otobüsü seferleri yapılmakta çoğu zaman bu seferler günde 3 defayı bulmaktadır. Adada her bütçeye uygun otel, pansiyon seçenekleri mevcuttur.

AYVALIK

ayvalik

Güney Marmara bölgesinde yer alan ve Ege Denizi’ne kıyısı olan bu ilçe Balıkesir’e bağlıdır. Son yıllarda ismi daha sık duyulmaktadır. Özellikle yaz aylarında yoğun olmasının yanı sıra sonbaharda da gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Her keseye uygun otel ve pansiyonları, meşhur Ayvalık tostu, zeytinyağı ve deniz ürünleri ile mutlaka görülmesi gerekmektedir. Yaz aylarında Sarımsaklı bölgesi plajları ve tesisleri ile dikkat çekmektedir. İster ailece ister arkadaş grubuyla rahatlıkla gidilebilecek bir yerdir. Cunda Adası’na uğramadan, yaz sezonu vizesiz gidebileceğiniz Yunan adası Midilli’ye geçmeden sakın dönmeyin.

KAPADOKYA

kapadokya

Türkiye’nin nadide yerlerinden biri olan bölge özellikle Peri Bacaları ile bütün dünyaya ün salmıştır. Deniz turizmi ile ilgilenmeyenler ya da sadece yaz ayları değil sonbahar ve ilkbaharda da tatil yapmak isteyenler, bütçelerine uygun bir tesisi bulup konaklayabilirler. Yöresel şarapları deneyebilir, çömlek ürünlerinden alabilirler. Balon seyahati bütçeyi biraz aşsa da yapılabilecek pek çok aktivite mevcuttur. Özellikle evlilik teklifi yapmak isteyenlerin gözde bölgelerinden biri haline gelen Kapadokya’ya yıl boyunca tur şirketleri tarafından uygun fiyatlara turlar düzenlenmektedir.

GAZİANTEP

gaziantep-bakircilar-carsisi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Antep ili, sırf yeme içme kültürünü görmek için bile ziyaret edilebilir. Ünlü Gaziantep kalesine çıkabilir, şehirde birbirinden lezzetli lokantalarda inanılmaz lezzetli kebapların tadına bakabilir, baklava ve diğer yöresel tatlıların tadını çıkarabilir, Antep fıstığı satın alabilir ve özellikle bakır işleri ile ilgili eşya ve objelerden hediyelik edinebilirsiniz. Bütün bunları uygun fiyatlarda gerçekleştirebilir ve her keseye hitap eden konaklama yerlerinde kalabilirsiniz. Gaziantep’e otobüsle de ulaşabileceğiniz gibi havayolunu da kullanabilirsiniz.

BURSA

bursa

Hem doğal hem tarihi güzellikleri ile ünlü Bursa şehrine gitmenin ekonomik anlamda birçok avantajı vardır. Karayolu ve havayolu ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz şehirde yapılacak birçok aktivite bulunmaktadır. İstanbul’dan denizyolunu da kolayca kullanabileceğiniz şehre gittiğinizde ünlü İskender’inin tadına bakmadan dönmemelisiniz. Türk kültürüne Karagöz Gölge Oyunu’nu kazandırmış olan bu önemli şehir, Kemal Paşa tatlısı, kestane şekeri ve nefis İnegöl köftesi ile de adından söz ettirmektedir. Bursa’ya gittiğinizde teleferikle Uludağ’a çıkmadan dönmeyin. Konaklama tesisi anlamında hiç zorluk çekmeyeceğiniz şehrin yazı ve kışı ayrı güzelliktedir. Cumalıkızık Köyü’ne uğrayabilir ve yöresel ürünlerden alabilir, Cumhuriyet Caddesi’nde pideli köftenin tadına bakabilirsiniz.

KİLYOS, İSTANBUL

kilyos

İstanbul’un Karadeniz’e kıyısı olan bu eski Rum köyü her ne kadar mimarisinden günümüze çok şey kaybettiyse de uzun sahil şeridi, sarı kumları ve temiz deniziyle özellikle yaz aylarında günübirlik seyahat edenlerin tercih ettiği bir yerdir. Her bütçeye hitap eden plaj kulüpleri, küçük restoranları ile bütün günü deniz ve güneşle geçirebileceğiniz bir yerdir. Ulaşım kolaylığı, şehir merkezine olan yakınlığı dolayısıyla her yaştan insanın hoşça vakit geçirdiği bir bölgedir. Konaklama tesislerinin de bulunduğu Kilyos, cep yakmadan tatil yapabileceğiniz yerlerden biridir.

AMASYA

amasya

Şehzadeler Şehri olarak da anılan bu güzel şehir, tarihi ve doğal güzellikleri ile son yılların gözde tatil yerlerinden biri haline gelmiştir. Uygun fiyatlı kalınacak yerler ve yapılacak aktiviteler mevcuttur. 7 bin yıllık bir tarihe sahip olan Amasya, yaz aylarında da temiz denizi ve yeşilliği ile rağbet görmektedir. Türbe, külliye ve medreseleri ile de ün yapan şehirde kaliteli konaklama tesisleri bulunmaktadır. Otelden pansiyona kadar her türlü seçeneğin olduğu Amasya, yılın her mevsimi ayrı güzelliktedir. Seyahat acenteleri tarafından oldukça avantajlı turlar da organize edilen şehre, özellikle kuşların göç mevsimi gelirseniz muhteşem bir doğa manzarasına sahip olursunuz. Kaplıcalar ve kral mezarları da görülmesi gereken yerler arasındadır.

ŞİLE

istanbul-sile

İstanbul’a bağlı bir ilçe olan Şile, Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Tarihi antik çağlara dayanan ilçe, bir zamanlar küçük bir Rum köyüyken günümüzde şehre yakın olması nedeniyle gözde tatil yerlerinden biri haline gelmiştir. Doğal kıyıları, Karadeniz’e özgü dalgalı, temiz bir deniz, balık lokantaları ve kahveleriyle hem konaklamak isteyen hem de günübirlik ziyarete gelenlerin uğrak yeridir. Kumsal uzunluğu 10 km’dir ve yaz turizmi için önemli bir konumdadır. Her sene düzenlenen Şile Bezi festivali gelenekselleşmiştir. Bu ilçeden kalkan otobüslerle bir başka konaklama bölgesi olan Ağva’ya da kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Şirin bir sahil kasabası olan bölgede nehir gezisi yapılabilir ve nehir kenarındaki lokantalarda keyifli zamanlar geçirilebilir.

SAFRANBOLU

safranbolu

Karabük il sınırı içindeki turistik bir bölge olan Safranbolu, özellikle Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi evleri ile ünlüdür. Yıl boyunca tur organizasyonlarının gerçekleştiği bölgeye yerli yabancı birçok turist uğramaktadır. Günübirlik ziyaret haricinde hafta sonu içinde uygun fiyata kaçılabilecek yerler arasında olan Safranbolu’ya gittiğinizde tarihi bir konakta konaklayabilir ve bakırcılar çarşısını gezebilirsiniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et