Türkiye’nin Risk Haritası Değişti! İşte Kırmızıya Dönen İller ve Kısıtlamalar

Risk haritası değişti! Yeni risk haritası yayınlandı! İşte kırmızıya dönen iller

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yeni risk haritasını yayınladı. Yeni risk haritasında 58 ilin renginin kırmızıya döndüğü görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni haritayla ilgili olarak, “Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun %80’ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır” dedi.

KABİNE TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Tüm Türkiye’nin gözü kulağı bugün Kabine toplantısından çıkacak kararlardaydı. Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yeni risk haritasını açıkladı. Bu haritaya göre rengi en yüksek risk seviyesi olan kırmızı seviyede 58 il bulunuyor

İSTANBUL KIRMIZIYA DÖNDÜ

Yeni risk haritasında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerin de risk seviyesinin kırmızı renge döndüğü görülüyor. 3 büyük ilin dışında 55 kentin daha rengi kırmızıya döndğ

HAFTA İÇİ HAFTA SONU KISITLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada hafta içi ve hafta sonu yasaklarıyla ilgili de önemli detaylar verdi

Buna göre hafta içi akşam 21:00 ila 05:00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması tüm Türkiye’de devam edecek.

Hafta sonu kısıtlamalarıyla ilgili alınan flaş karar ise kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının cumartesi gününü de kapsaması kararlaştırıldı.

KIRMIZI İLLERE HAFTA SONU KISITLAMASI GELDİ

Kırmızı listedeki kentlere hafta sonu kısıtlaması geldi. Böylelikle İstanbul dahil 58 kentte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası şu açıklamaları yaptı;

Salgın döneminde işleri azalan esnaflarımızın, öğrencilerimizin durumlarını yakından takip ediyoruz. Ülkemizin tüm imkanlarını sonuna kadar zorluyoruz. Şartların el verdiği her adımda milletimize nefes aldırmaya, esnafımıza yol açmaya çalışıyoruz. Dünyanın pek çok ülkesine göre tedbirleri en akılcı uygulayan ülkeler arasındayız. Vaka, hasta ve ölüm sayıları arttığında, tedbirleri güncellemek zorunda kalıyoruz. Vaka, hasta ve ölüm sayılarını ilişki içinde bulunduğumuz ülkelerden daha aza düşüremezsek, küresel ticaretten geri kalırız. Vatandaşlarımızı tamam diye ifade ettiğimiz kurallara sıkı sıkıya riayet etmeye davet ediyorum. Aşılamada ileri yaşlardan başlayarak 15 milyona ulaşan sayıyla sahada görmeye başladık. Genel olarak her ne kadar vaka sayıları artsa da yatan hasta yoğun bakım hasta sayıları aynı düzeyde yükselmiyor. Bunun yanında vefat sayılarının artması bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye zorlamaktadır. İllerimizi düşük riskli orta yüksek ve çok yüksek riskli belirleyerek renklere ayırmıştık.

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun &80’ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05:00 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir.

Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et