Türkiye-İran Sınırı Kapatıldı!

Koronavirüs Tehlikesi Nedeniyle Türkiye-İran Sınırı Kapatıldı!

Türkiye, İran’da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8’e yükselmesinin ardından İran sınırını kapatma kararı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını duyurdu. Koca, “İran’dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri, bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu.” ifadelerini kullanırken, “Tüm uluslararası uçuşlar ise, tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran’dan  Türkiye’ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye’den İran’a gidişler ise devam ediyor olacak.” dedi.

son dakika
son dakika

Sağlık Bakanı Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sınırın kapatılması ile ilgili olarak şunları söyledi;

İran’da 3 adet kara hudut kapımız bulunuyor. Buna ilaveten Iğdır’dan özel Nahcivan’daki Dilucu Sınır Kapısı da bulunuyor.

Bilim Kurulu’nun  önerisiyle, taviye kararları kapsamında sınır hareketliliğinin azaltılması noktasında, ilave tedbirlere ihtiyaç duyuldu. İran’daki tablonun giderek artış göstermesi nedeniyle, komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık.

Dışişleri Milli Savunma, İçişleri, Ulaştırma, Ticaret ile ilgili bakanlıklarımızla koordinasyon halindeyiz. Kararlar, tüm valiliklere bildirilmiş oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

İran’dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri, bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise, tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran’dan  Türkiye’ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye’den İran’a gidişler ise devam ediyor olacak. 

Türkiye Cumhuriyeti tüm imkanlarıyla bu hastalıkla mücadelede İran halkının ve hükümetinin yanındadır. 

Cuma günü açıkladığımız tedbirler çerçevesinde, İran’dan ülkemize kara hudut kapılarından geçiş yapan tüm yolcular tek tek muayene edilmekteydi. Yolcularda, ateş, burun akıntısı, öksürük gibi herhangi soğuk algınlığı belirtisi tespit edilirse, yolcu Türk vatandaşıysa, gözlem altına alınarak numuneleri referans laboratuvarımıza gönderiliyordu. Yolcu İran ya da başka ülke vatandaşı ise ülkemize girişine izin verilmedi. Bu çerçevede dün ve önceki gün, 8 Türk vatandaşı olmayan İran vatandaşının bu anlamda hastalık bulgularının olması sebebiyle ülkemize girişleri verilmediğini de söylemek istiyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et